Σιάτιστα: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, ιδιαίτερης πατρίδας του, θα τεθεί σήμερα το μεσημέρι το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου.

Σιάτιστα: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Παύλου

Στις 8:30 το βράδυ θα τελεστεί στον ίδιο Ιερό Ναό Ιερά Αγρυπνία, ενώ νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου θα  μεταφερθεί στη Σιάτιστα, συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου, όπου  θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης ορίστηκε ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κυρός Παύλος, εκοιμήθη την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών. Η είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη σκόρπισε  θλίψη σε όλο το ποίμνιο του τόσο της  επαρχίας του  όσο και  Πανελλήνιο.

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947 και το 1971 αποφοίτησε από Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε. Το 1973 χειροτονείται Διάκονος και τον Νοέμβριο του 1974 πρεσβύτερος.

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, ενώ η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Στα περίπου 13 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί. Ήταν συγγραφέας βιβλίων και είχε δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος