Ιδρύει Δημοτική Πινακοθήκη ο Δήμος Φαρσάλων

Την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης Φαρσάλων θα ανακοινώσει ο δήμαρχος  Φαρσάλων την Παρασκευή 22  Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που λάβουν χώρα στο κονάκι Κυζερίδη, στο  Πολυνέρι  Φαρσάλων.

Ιδρύει Δημοτική Πινακοθήκη ο Δήμος Φαρσάλων

Αυτό επεσήμανε σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας η αρχαιολόγος και σύμβουλος του δημάρχου Φαρσάλων  Άρη Καραχάλιου, κα. Βάσω Νούλα. Συγκεκριμένα η κα. Νούλα τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φαρσάλων που θα πραγματοποιηθούν στο κονάκι Κυζερίδη, στο Πολυνέρι  Φαρσάλων, θα ανακοινωθεί η ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης Φαρσάλων και συγχρόνως θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης Φαρσάλων. Στην έκθεση θα διαρκέσει έως στις 27 Σεπτεμβρίου, θα εκτίθενται  62 έργα, 27 καλλιτεχνών καθώς και έργα από την συλλογή του καθ. Δρ. Παναγιώτη  Κυζερίδη. Γίνονται προσπάθειες από τον Δήμο Φαρσάλων η Δημοτική Πινακοθήκη να λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Επίσης, την Παρασκευή θα εγκαινιαστεί η έκθεση έργων Ιταλών χαρακτών της συλλογής Παναγιώτη  Κυζερίδη.

Ιταλική αποστολή στην Σκοτούσσα

Ιδρύει Δημοτική Πινακοθήκη ο Δήμος Φαρσάλων

Στο μεταξύ η κα. Νούλα αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας για την ανάδειξη των αρχαιολογικών της περιοχής.

Ιδρύει Δημοτική Πινακοθήκη ο Δήμος Φαρσάλων

«Ήδη, στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στην Σκοτούσσα, βρίσκεται Ιταλική αποστολή από το Πανεπιστήμιο της Messina για να δημιουργήσουν μια βάση εργασίας και μελέτης σχετικά με την αρχαία Σκοτούσσα  στο πλαίσιο ενός αρχαιολογικού ερευνητικού προγράμματος που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Ο δήμος Φαρσάλων φρόντισε να ανακαινίσει τα κτίρια των παλαιών Δημοτικών Σχολείων Σκοτούσσας και Αγίου Κωνσταντίνου. Εκτός από την φιλοξενία έχει αναλάβει και τη σίτιση τους, ώστε η εργασία των αρχαιολόγων να είναι πιο εύκολη και παραγωγική . Μέσα από τα συγκεκριμένα επιστημονικά προγράμματα τα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή είναι πολλαπλά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος