Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: “Παραλίγο” συνέλευση

Array

Αποτυχημένη υπήρξε η απόπειρα εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, οπότε σημειώθηκαν τραγελαφικές καταστάσεις και επεισόδια μεταξύ των παρατάξεων.

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: “Παραλίγο” συνέλευση

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων λειτουργεί με διορισμένες από το Πρωτοδικείο Τρικάλων, προσωρινές διοικήσεις από το 2015, οπότε και έγιναν οι τελευταίες εκλογές και οι παρατάξεις δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν προεδρείο.

Υπήρξε μάλιστα διάστημα που δεν υπήρχε ούτε καν διορισμένη διοίκηση, με τις πόρτες του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων να είναι ερμητικά κλειστές για κάθε πρόβλημα εργαζόμενου, εργατική διεκδίκηση, κ.α.

Εσχάτως το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων απέκτησε διορισμένη διοίκηση, τα μέλη της οποίας συγκάλεσαν για το απόγευμα της Πέμπτης εκλογοαπολογιστική συνέλευση ή συνέδριο (καθώς το εκλογοαπολογιστική ακούγεται λίγο ως ειρωνεία υπό την έννοια από το 2015 «παλεύουν» οι παρατάξεις, αλλά δεν «τα βρίσκουν»).

Η συνέλευση δεν έγινε. Για την ακρίβεια δεν ξεκίνησε καν, καθώς σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του προσωρινού προέδρου κ. Μαντέλα και του επικεφαλής της ΔΑΚΕ κ. Κόσσυφα. Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέλευση ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ μπήκε στην αίθουσα ζητώντας να μη γίνει η συνέλευση διότι δεν ελέγχθηκαν τα σωματεία.

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: “Παραλίγο” συνέλευσηΈξω από το κτίριο υπήρχαν εκπρόσωποι σωματείων και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο , που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας να σταματήσει η συνέλευση λόγω μη ελέγχου του μητρώου των σωματείων. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Εργατικού Κέντρου ανέβηκαν στα γραφεία του ΕΚΤ και πραγματοποίησαν διαπαραταξιακή σύσκεψη. Αποφασίστηκε στο πλαίσιο αυτής να γίνει τις επόμενες ημέρες έλεγχος στο μητρώο των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια να γίνει συνέλευση και εκλογές.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επεισοδιακής διαδικασίας ο κ. Μαντέλας μίλησε για πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ξεκαθάρισε ότι υπεύθυνη για τον έλεγχο του μητρώου των σωματείων είναι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και πρόσθεσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Κόσσυφα για προπηλακισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος