Ψάρεψαν στη Λίμνη Λογγά

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Λογγά Καλαμπάκας για ψάρεμα στην πανέμορφη λίμνη του χωριού.


Ψάρεψαν στη Λίμνη Λογγά
Πραγματικά έγινε το αδιαχώρητο από τους συμμετέχοντες αλλά και από φίλους που παρακολούθησαν τον διαγωνισμό. Ο χώρος του αναψυκτηρίου γέμισε με κόσμο εκπλήσσοντας ευχάριστα τους διοργανωτές του ψαρέματος. Η λίμνη δημιουργήθηκε για την ύδρευση και την άρδευση των οικισμών της περιοχής .
Ψάρεψαν στη Λίμνη Λογγά

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μ. και αποτελεί ιδανικό προορισμό για αναψυχή. Κάθε καλοκαίρι ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογγά διοργανώνει διαγωνισμό ψαρέματος, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους φίλους του ψαρέματος και όχι μόνο να γνωρίσουν τη λίμνη και την περιοχή γενικότερα. Πάντως, όσοι αγαπούν την πεζοπορία ή το mountain bike, μια καλή ιδέα είναι να κάνουν το γύρο της λίμνης, διαδρομή μήκους 2 χλμ. (περίπου μισή ώρα χαλαρά με τα πόδια και σαφώς πολύ λιγότερο με ποδήλατο).
Ψάρεψαν στη Λίμνη Λογγά
Ψάρεψαν στη Λίμνη Λογγά
Η Λογγά είναι ένα μικρό χωριουδάκι χτισμένο στα 970 μ. υψόμετρο, ψηλά στα Αντιχάσια όρη. Απέχει 50 χλμ. από τα Τρίκαλα, 32 χλμ. από την Καλαμπάκα και διατηρεί μόνιμο πληθυσμό 150 περίπου κατοίκων. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την υλοτομία. Περίφημα σε όλη την περιφέρεια Τρικάλων είναι τα ξακουστά φασόλια της Λογγάς.
Ψάρεψαν στη Λίμνη Λογγά
Για να βρεθεί ο επισκέπτης στο ορεινό χωριό πρέπει να γνωρίζει ότι στα 16 χλμ. από τα Τρίκαλα (πηγαίνοντας προς Καλαμπάκα) στρίβουμε δεξιά, προς Θεόπετρα. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τον Κονισκό, έδρα του τέως Δήμου Τυμφαίων.
Μετά τον Κονισκό υπάρχει διχάλα: αριστερά πάει για Δεσκάτη Γρεβενών, εμείς όμως θα πάμε δεξιά, προς Γερακάρι. Φτάνουμε και στο Γερακάρι.
Ψάρεψαν στη Λίμνη Λογγά
Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ταμπέλα που μας δείχνει να στρίψουμε δεξιά για Λογγά. Μόλις 3 χλμ. μετά τη Λογγά φτάνουμε στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Λογγάς.. Γύρω γύρω υπάρχουν αρκετά ξύλινα τραπέζια με ξύλινα παγκάκια για όσους θελήσουν να κάνουν αυτοσχέδιο πικ νικ μέσα στις οξιές και τις βελανιδιές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος