Ε. Μακρυγιάννη: Αυξημένο το ενδιαφέρον για το Δέλτα Έβρου

Την 25η επέτειο της «Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών» γιορτάζει σήμερα από τις 9πμ- 2 το μεσημέρι στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου ,ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης. Οι δραστηριότητες της γιορτής περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χειροτεχνίες και διαδρομή στο Δέλτα Έβρου με παρατήρηση πουλιών. 

Η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών Birdlife International σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

«Στόχος είναι να χαρούν την φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά ,καθώς και για την προστασία των περιοχών που έχουν ανάγκη,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ,η συντονίστρια επικοινωνίας της Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας κ. Τρίγκου Βαρβάρα, τονίζοντας πως «το ενδιαφέρον των πολιτών και μαθητών τα τελευταία 25 χρόνια που συμμετέχει στις εκδηλώσεις είναι αυξανόμενο.»

Όπως εξήγησε η κ. Τρίγκου περισσότεροι από 2 εκ πολίτες έχουν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 75 εκ πουλιά σε περισσότερες από 40.000 εκδηλώσεις.

«Με την σημερινή εκδήλωση αναδεικνύουμε την αξία που έχει το Δέλτα του Εβρου για τα πουλιά που μεταναστεύουν,» σχολίασε από την πλευρά της η επιστημονική συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα του Έβρου, κ. Ελένη Μακρυγιάννη υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης οι επισκέπτες στο Δέλτα του Έβρου από την Ελλάδα έχουν μειωθεί, ενώ υπάρχει αύξηση από εξιδεικευμένους επιστήμονες που έρχονται για την ορνιθοπανίδα της περιοχής.

Η κ. Μακρυγιάννη αναφερόμενη στις διευρυμένες αρμοδιότητες που ανέλαβε πρόσφατα ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου ο οποίος φέρει πλέον την ονομασία Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, είπε πως αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα ,ωστόσο εξέφρασε την πικρία της καθώς ακόμη δεν έχει στελεχωθεί ο Φορέας και δεν έχουν δοθεί τα εφόδια στους φορείς διαχείρισης.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος