Ορεστιάδα Τόπος να Ζω: «Να αναδείξουμε τη γυναικεία προσωπικότητα στην Ορεστιάδα»

Το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που είναι η 8η Μαρτίου, στέλνει η δημοτική παράταξη «Ορεστιάδα Τόπος να Ζω» με επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Γκουγκουσκίδου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης «η ημέρα αυτή πρέπει να μας θυμίζει τους αγώνες των γυναικών τους δύο τελευταίους αιώνες για τη χειραφέτησή τους και την ισότητα των φύλων. Προφανώς έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά» σημειώνοντας αν και βελτιώθηκε η θέση της γυναίκας, ωστόσο παραμένουν « μελανά σημεία και θέματα που προβληματίζουν».

Παράλληλα, τονίζεται ότι θα πρέπει να διευρυνθεί και να κατοχυρωθεί η ισότητα των δύο φύλων, να καταπολεμηθεί η μισθολογική ανισότητα, η σεξουαλική παρενόχληση , η άσκηση σωματικής βίας ακόμα και μέσα στη οικογένεια, «που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, της μακροχρόνιας ανεργίας, του αποκλεισμού από τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις».

«Μπορούμε να αναδείξουμε τη γυναικεία προσωπικότητα στην Ορεστιάδα» τονίζει η δημοτική παράταξη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να γίνει ακόμα και μετά από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης που η θέση της γυναίκας χειροτέρεψε και πως είναι σημαντικό «η σημερινή μέρα να γιορτάζεται με αιχμή τους δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος