Διακοπτό: Έκθεση εμπνευσμένη από τον Οδοντωτό και το φαράγγι του Βουραϊκού

Διακοπτό: Έκθεση πινάκων των φοιτητών της Σχολής Των Καλών Τεχνών με δημιουργίες εμπνευσμένες από τον Οδοντωτό και το φαράγγι του Βουραϊκού.

Μήνας μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση αναδεικνύεται για δεύτερη χρονιά ο μήνας Μάιος, μέσα από τον θεσμό «Εν συρμώ» για τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων, χάρη στη συνεργασία των δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης  Χελμού – Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού.

Φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ).

Οι εκδηλώσεις με θέμα τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στοχεύουν στην ανάδειξή του ως έργο τέχνης ανθρώπων, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού – Βουραϊκού.

Για τον σκοπό αυτό, προσκλήθηκαν φοιτητές – καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι ταξίδεψαν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο και βίωσαν τη μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν έργα τέχνης.

Το Σάββατο 13 Μαϊου στο Διακοπτό εγκαινιάστηκε Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο “The art train” με τα έργα των φοιτητών / καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι έμειναν ήδη στην περιοχή και δημιούργησαν πίνακες, εμπνευσμένοι από τον Οδοντωτό και τον Βουραϊκό.

Οι καλλιτέχνες – φοιτητές της ΑΣΚΤ που ζωγραφίζουν τον Οδοντωτό είναι οι: Ευγενία Γαλανοπούλου, Μαριάννα Γεωργαντή, Ελένη Ζούμπα, Στέλλα Καβάγιου, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Σπύρος Μακρίδης, Βλαδιμήρ Μητρόπουλος, Κωνσταντίνα Ρούση, Οδυσσέας Σαραφίδης, Κατερίνα Σάρρα, Ευστράτιος Σταματάκος, Παναγιώτης Σταύρου, Ελένη Τσαγκαράκη.

Η έκθεση θα παραμείνει εκεί πλήρης για την πρώτη εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια, στις 20 Μαΐου, θα μεταφερθεί μέρος της στα Καλάβρυτα όπου και θα φιλοξενηθεί έως τη λήξη των εκδηλώσεων «Εν συρμώ 2017», λειτουργώντας παράλληλα με αυτή του Διακοπτού.

Λειτουργία έκθεσης ζωγραφικής “The art train”:

α) Διακοπτό, Infocenter Σταθμού Διακοπτού: από 13 ως 28 Μαΐου, ώρες 11:00-14:00 και 19:00-21:00

β) Καλάβρυτα, Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων: από 20 ως 28 Μαΐου, ώρες 11:00-14:00 και 19:00-21:00

Διακοπτό: Έκθεση εμπνευσμένη από τον Οδοντωτό και το φαράγγι του ΒουραϊκούΔιακοπτό: Έκθεση εμπνευσμένη από τον Οδοντωτό και το φαράγγι του Βουραϊκού

Σύνταξη: Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος