Έξι μετάλλια και χαμόγελα για όλους τους Σερραίους στα Γιάννενα

Έξι μετάλλια, δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα κατέκτησαν οι Σερραίοι αθλητές την πρώτη μέρα της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού Ελλάδας και Κύπρου που ολοκληρώνεται σήμερα στα Γιάννενα.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Κώστας Γεννίκης του 3ου ΓΕΛ Σερρών στη δισκοβολία( με επίδοση 58,57μ) και ο Ιάκωβος Βούλκος του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών στον ακοντισμό. Τα ασημένια ο Θόδωρος Ζιώγας του ΓΕΛ Νιγρίτας στη σφυροβολία (με επίδοση 77.38μ με ατομικό και Πανσερραϊκό ρεκόρ και για λίγα λεπτά πανελλήνιο σχολικό ρεκό) και ο Γιώργος Αβατάγγελος του ΓΕΛ Πεντάπολης στο άλμα επί κοντώ  (με άλμα στα 4,60μ με την 1η προσπάθεια) . Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιώργος Κουκουβέτσιος του 1ου ΓΕΛ Σερρών στα 200 (με χρόνο 22’’.47  μέτρα και νέο ατομικό ρεκόρ) και η Παντελίνα Ατλάση του 4ου ΓΕΛ Σερρών στο άλμα σε ύψος.

Έξι μετάλλια και χαμόγελα για όλους τους Σερραίους στα ΓιάννεναΑπίστευτος τελικός στη σφυροβολία

Έναν σπουδαίο τελικό στη σφυροβολία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού στα Γιάννενα. Ο Ορέστης Ντουσάκης και ο Θοδωρής Ζιώγας έκαναν εντυπωσιακό αγώνα, με τον πρώτο να στέλνει τη σφύρα (5κ.) στα 77,67 μ. στην έκτη και τελευταία του βολή και να κατακτά την πρώτη θέση με νέο σχολικό ρεκόρ. Ο αθλητής Κωστή Παπαμαρκάκης βελτίωσε το ρεκόρ, του συναθλητή του Χρήστου Φραντζεσκάκη, το οποίο ήταν 76,70 μ. από το 2017. Στις υπόλοιπες έγκυρες βολές του, ο Ντουσάκης σημείωσε 74,50 μ., 75,35 μ., 75,35 μ. και 77,01 μέτρα. Ο νεαρός αθλητής ξεπέρασε και το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 74,69 μέτρα. Δεύτερος με εξίσου μεγάλη βολή, ήταν ο Θοδωρής Ζιώγας με 77,38 μ., επίσης στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, επίδοση που αποτελεί το ατομικό του ρεκόρ (προηγούμενο 76,55 μ.). Ο νεαρός είχε ακόμη βολές στα 73,60 μ., 74,55 μ., 74,30 μ., 74,55 μ., 74,60 μ., 74,12 μ., και 77,39 μέτρα. Ντουσακης μια Ζιώγας πάλεψαν μέχρι την έκτη βολή για τη νίκη και συνολικά βελτίωσαν τρεις φορές στη διάρκεια του αγώνα, το προηγούμενο ρεκόρ διοργάνωσης.

Έξι μετάλλια και χαμόγελα για όλους τους Σερραίους στα ΓιάννεναΣτους κορυφαίους του κόσμου ο Θοδωρής Ζιώγας

Οι δύο πρώτοι στη σφυροβολία, ο Ορέστης Ντουσάκης και ο Θοδωρής Ζιώγας από τη Νιγρίτα βρίσκονται αυτή την στιγμή στους Τοπ 5 του κόσμου (Κ18) για το 2019 και δημιουργούν εύφορο έδαφος για μεγάλες επιτυχίες

Τοπ 5 της παγκόσμια κατάταξης στην κατηγορία Κ18:

ΒαλεντίνΑντρέεφ (Βουλγαρία) 82.72μ.

Ορέστης Ντουσάκης (Ελλάδα) 77.68μ.

Θοδωρής Ζιώγας (Ελλάδα) 77.38μ.

Ζαν ΜπαπτίστΜπρουσέλ (Γαλλία) 75.99μ.

ΜέρλινΧούμελ (Γερμανία) 74.92μ.

Έξι μετάλλια και χαμόγελα για όλους τους Σερραίους στα ΓιάννεναΕξαιρετικοί οι Σερραίοι

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατέκτησαν τιμητικές θέσεις στα αγωνίσματα τους. Ή Έλενα Βάσου (του 4ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 4η στα 100 μέτρα, ο Οδυσσέας Σιδέρης (του Αριστοτέλειου) ήταν 4ος στα 400 μέτρα εμπόδια, ο Βασίλης Βλάχος (του ΓΕΛ Πεντάπολης) ήταν 6ος στο άλμα σε μήκος, η Αντωνία Κεχαγιά-Μάντζιου (του 1ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 6η στα 400 μέτρα, ο Χρήστος Αλεξόπουλος (του 1ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 7ος στο άλμα σε ύψος, η Κατερίνα Μπίσκα (του ΓΕΛ Νιγρίτας) ήταν 7η στη σφαιροβολία, η Αθανασία Μοσχολιού (του ΓΕΛ Προβατά) ήταν 9η στη σφαιροβολία, η Μαρία-Ευαγγελία Τσιακίρη (του 3ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 9η στη δισκοβολία, ο Θωμάς Κρίτσκας (του 5ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 9ος στη σφυροβολία, ο Χρήστος Μακρίδης (του 4ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 9ος στη Δισκοβολία, η Γεωργία Πλίτση (του 5ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 11η στο άλμα σε ύψος. Ο Χρήστος Ρούμτσιος (του 2ου ΓΕΛ Σερρών) στάθηκε άτυχος στη εκκίνηση των 110 μέτρων με εμπόδια και ακυρώθηκε.

Έξι μετάλλια και χαμόγελα για όλους τους Σερραίους στα Γιάννενα
Ο επικεφαλής της Σερραϊκής αποστολής Σάββας Κεφαλίδης με τους προπονητές Γιάννη Φράγγογλου και Παναγιώτη Γούλα και τον αθλητή Ραφαήλ Τσιντσάρη.

Στα σύνθετα ο Ραφαήλ Τσιντσάρης (του 4ου ΓΕΛ Σερρών) ήταν 9ος στο δέκαθλο, η Νικολίνα Τσαβλίδου (του Παλλατείδιου Σιδηροκάστρου) 12η στο έπταθλο και η Ιωάννα Αρτζόγλου (του Μουσικού Σχολείου) 14η στο έπταθλο.

Έξι μετάλλια και χαμόγελα για όλους τους Σερραίους στα ΓιάννεναΣάββας Κεφαλίδης: «Ο Σερραϊκός στίβος είναι ψηλά»

Ο αρχηγός της Σερραϊκής αποστολής, Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Σερρών και προπονητής Σάββας Κεφαλίδης εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες και τις επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών από το Νομό Σερρών: «Η πετυχημένη η αποστολή μας και αυτό το δείχνουν οι θέσεις και οι επιδόσεις όλων των παιδιών. Μάλιστα οι θέσεις πριμοδοτούν και μόρια για την εισαγωγή σε σχολές. Ο στίβος στις Σέρρες σε αυτές τις ηλικίες βρίσκεται ψηλά στην Ελλάδα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε αυτά που πήραν μετάλλια αλλά και σε αυτά που δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο αλλά οι θέσεις που πήραν είναι πολύ καλές και ιδιαίτερα τιμητικές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος