Γιώργος Ζιγκερίδης: Το παράπονο, το όνειρο και τα τέσσερα αδέλφια

Είναι μία από τις πιο … ποδοσφαιρικές οικογένειες του Νομού Σερρών.

Μέλη της οικογένειας Ζιγκερίδη από το Λίθοτοπο είναι τέσσερα αδέλφια που είναι όλοι τους ποδοσφαιριστές και μάλιστα φέτος αγωνίζονται σε ομάδες τεσσάρων κατηγοριών. Ο μεγαλύτερος ο Γιώργος αγωνίζεται στην ομάδα του χωριού, τη Δόξα Λιθοτόπου που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της επίλεκτης κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Χρήστος είναι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου στη Γ εθνική, ο τρίτος ο Χαράλαμπος είναι στον Πανθρακικό στη Football league και ο «βενιαμίν» της οικογένειας, ο Ιωακείμ έγινε πριν από λίγες μέρες επαγγελματίας στη Βέροια, ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Ο Γιώργος Ζιγκερίδης που είναι αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ στην Επίλεκτη κατηγορία μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

  Ερ Ποιο είναι το μυστικό της οικογένειας  Ζιγκερίδη. Πως ήταν η κατάσταση στο σπίτι όταν ήσασταν και οι τέσσερις μικροί σε ηλικία;

Γ.Ζ. : «Χαμός, όλοι ήμασταν με μια μπάλα στα πόδια. Καταλαβαίνετε τι γινόταν. Εντωμεταξύ ο αείμνηστος πατέρας μας δεν έπαιζε μπάλα, το ότι ασχοληθήκαμε και οι τέσσερις Ο Θεός ξέρει».

Ερ Η ομάδα σου, η Δόξα Λιθοτόπου είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, ποιο είναι το μυστικό της ομάδας σας;

Γ.Ζ. :«Είναι μια δύσκολη κατηγορία, με όλα τα παιδιά δουλεύουμε στις προπονήσεις, είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας, είμαστε όλοι μια οικογένεια και από εκεί και πέρα δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο ποιοι είμαστε και το αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι. Στην ομάδα έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό φαίνεται φυσικά στο γήπεδο. Μας στηρίζει η διοίκηση και ο κόσμος, οι φίλαθλοι μας ακολουθούνε και μέσα κι έξω σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Στην ομάδα έχουμε 18 παίκτες από το Λιθότοπο και πιστεύω ότι είμαστε η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που έχουμε τόσους παίκτες μέσα από το χωριό και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όταν αγωνίζεσαι στην ομάδα του χωριού σου πονάς πιο πολύ τη φανέλα. Παίζεις για τη φανέλα, για το χωριό σου, για τους συγχωριανούς σου.  Το γήπεδο είναι γεμάτο, μας στηρίζουν σε όλα τα παιχνίδια,  σε κάθε εκτός έχουμε πενήντα με εξήντα άτομα μαζί μας. Είναι καταπληκτικό αυτό που γίνεται από τη διοίκηση, μας στηρίζουν όλους και τους ευχαριστούμε. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν παίξει και σε πιο μεγάλες κατηγορίες, Β και Γ εθνική και είμαστε πέντε με έξι παιδιά που είμαστε μαζί εδώ και τρία χρόνια και ξεκινήσαμε την ομάδα Γ τοπικό και την φτάσαμε στην Επίλεκτη κατηγορία.  Στηρίζουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια».

Γιώργος Ζιγκερίδης: Το παράπονο, το όνειρο και τα τέσσερα αδέλφιαΕρ Πως ήρθε η νίκη στο Δραβίσκο;

Γ.Ζ. «Δεν θα το έλεγα ότι ήταν εύκολη η νίκη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ο Δραβίσκος έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς παίξαμε δυνατά. Καταφέραμε να πετύχουμε πρώτοι γκολ.  Είχε πάρα πολύ αέρα που μας δυσκόλεψε το έργο μας. Από εκεί και πέρα καταφέραμε και πήραμε ένα τεράστιο διπλό γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό διπλό.  Πιστεύω ότι δεν θα περάσουν ομάδες από το Δραβίσκο τόσο εύκολα».

Ερ Έχεις στόχο να γίνεις πρώτος σκόρερ στην κατηγορία;  

Γ.Ζ. « Γιατί όχι, είναι καλά είναι πετυχαίνεις γκολ αλλά για μένα προσωπικά το πιο βασικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλα».

Ερ Υπάρχει στόχος στην ομάδα να τερματίσετε στο τέλος πρώτοι;

Γ.Ζ. «Ναι, υπάρχει.  Έχουμε τους κατάλληλους παίκτες, τους έμπειρους ποδοσφαιριστές για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό όλοι μαζί για να κερδίζουμε. Υπάρχει ο στόχος της πρωτιάς».

Ερ Πως βλέπεις το παιχνίδι της Τετάρτης με την Α.Ε. Χρυσού που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας;

Γ.Ζ. «Η αλλαγή προπονητή θα τους ταρακουνήσει λίγο αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί μετά έχουμε το ντέρμπι μέσα στην Καρπερή την επόμενη Κυριακή που θα είναι εξίσου σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Ερ Μήπως το μυαλό σας θα είναι στο Κυριακάτικο παιχνίδι;

Γ.Ζ. «Είπαμε τα βλέπουμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Πρώτα παίζουμε με το Χρυσό και μακάρι να πάνε όλα καλά και να κερδίσουμε για να πάμε με τον αέρα των πέντε στα πέντε μέσα στην Καρπερή».

Ερ Ήσουν πρώτος σκόρερ στην ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού αλλά δεν έγινες επαγγελματίας. Έχεις παράπονο για αυτό;

Γ.Ζ. «Υπάρχει ένα παράπονο. Ήμουν τέσσερα χρόνια στον Πανσερραϊκό, είχα βγει πρώτος σκόρερ. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω επαγγελματίας, δεν ξέρω το λόγο Να βγαίνεις πρώτος σκόρερ και να μην σου δίνουν μια ευκαιρία, έστω μια ευκαιρία.  Δεν την είχα όμως, εγώ περίμενα να υπογράψω, έλεγα κάθε μέρα τώρα,  τώρα αλλά…αλλά δεν έγινε ποτέ και είναι μια πικρία που έχω. Όταν ένα παιδί είναι καλό και σε κάθε παιχνίδι βάζει γκολ, τα δίνει όλα γιατί να μην πάρει την ευκαιρία; όλοι μου έλεγαν θα γίνεις αλλά…. Μετά με έδωσαν στην Ηράκλεια ως δανεικό στη Γ εθνική και μετά πήγα Ολυμπιακό Βόλου κι εκεί υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο».

Ερ Πως πάνε τα υπόλοιπα τα αδέλφια σου στις ομάδες τους;

Γ.Ζ. «Ο δεύτερος, ο Χρήστος είναι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου στη Γ εθνική, ο τρίτος ο Χαράλαμπος είναι στον Πανθρακικό στη Football league και πάει πολύ καλά, είναι επαγγελματίας και πιστεύω θα πάρει τις ευκαιρίες και ο τελευταίος ο Μάκης έγινε επαγγελματίας στη Βέροια και εκείνος πιστεύω θα πάει πολύ καλά. Θα ήθελα κάποια στιγμή και οι τέσσερις να ήμασταν σε μια ομάδα αλλά πρώτος στόχος είναι τα παιδιά να παίξουν και να πάνε πιο ψηλά. Εγώ έχω το μυαλό μου στην ομάδα του χωριού μου. Πρώτα από όλα.  Και γιατί όχι; Nα ζήσουμε και το όνειρο με τη Δόξα Λιθοτόπου στη Γ εθνική. Aς ζήσουμε το όνειρο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος