Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορία

Η επιστροφή πριν από χρόνια του Πανσερραϊκού στη Σούπερ Λιγκ έκανε τους Σερραίους να αγκαλιάσουν ξανά την ομάδα, να επιστρέψουν στο Δημοτικό γήπεδο και οι πιτσιρικάδες στις Σέρρες να αρχίσουν να ονειρεύονται ότι κάποτε θα φορέσουν την κόκκινη φανέλα με το λιοντάρι στο στήθος.

Το πρώτο βήμα ήταν να γίνουν… μπολ μπόι στα παιχνίδια του Πανσερραϊκού. Ένα από αυτά τα μπολ μπόι τα κατάφερε, κι όχι μόνο αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι αλλά έγινε και ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Σερραϊκού συλλόγου.

Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορίαΕίναι ο Απόστολος Αποστολόπουλος που αγωνίστηκε βασικός στο Κυριακάτικο παιχνίδι του Πανσερραϊκού με την Α.Ε. Καλαμπακίου (4-0) κι έγινε  ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής, που σε ηλικία 15 χρονών, 9 μηνών και 20 ημερών φόρεσε τη φανέλα του Πανσερραϊκού σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Απόστολος από την 1η Δημοτικού εντάχθηκε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Άλλωστε ο πατέρας του, Τάσος Αποστολόπουλος ήταν προπονητής στις ακαδημίες των «λιονταριών» και στη συνέχεια για πέντε χρόνια προπονητής τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα του Πανσερραϊκού.

Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορίαΈτσι, ο μπαμπάς Αποστολόπουλος «γαλούχησε» στην ιδέα του Πανσερραϊκού τον υιό Αποστολόπουλο που εκτός από τις προπονήσεις και τους αγώνες με την ακαδημία περίμενε όλη την εβδομάδα το Κυριακάτικο παιχνίδι του Πανσερραϊκού για να βρεθεί δίπλα στα ινδάλματα του και την αγαπημένη του ομάδα. Μάλιστα τη δεύτερη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ (2010-11) ο ξανθομάλλης πιτσιρικάς συνόδευε με τα υπόλοιπα παιδιά της ακαδημίας τους παίκτες στη σέντρα πριν την έναρξη των αγώνων κι έτυχε να κάνει είσοδο στο γήπεδο με τον Σεντρίκ Καντέ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 3 Απριλίου 2011 όταν οι «κόκκινοι» κέρδισαν 1-0 αλλά και με τον Γιώργο Γεωργιάδη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορίαΠρωταθλητής με την Μικτή

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος ήταν μέλος της Μικτής ομάδας της ΕΠΣ Σερρών που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή τον Απρίλιο του 2017 ενώ μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον Πήγασο. Βέβαια την περσινή χρονιά έκανε προπονήσεις με την ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού και αυτό το καλοκαίρι κι ενώ υπήρχαν ομάδες που τον ήθελαν ο Σάκης Αναστασιάδης επέμενε να τον πάρει μαζί του στην πρώτη ομάδα. Άλλωστε ο Σερραίος προπονητής, που έχουν περάσει από τα χέρια του πολλοί παίκτες που αναδείχθηκαν από τον ίδιο (με πρόσφατο παράδειγμα τον Κώστα Τσιμίκα) και τον Πανσερραϊκό,  πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Απόστολου που κατά ανάγκη τον χρησιμοποιεί αριστερό μπακ (τον δικαιώνει μέχρι στιγμής) αν και στα προηγούμενα χρόνια ο νεαρός αγωνίζονταν ως μεσοεπιθετικός.

Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορίαΤα  «αμούστακα» λιοντάρια

Ο ποδοσφαιριστής που είχε το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν ο Κυριάκος Γιαξής που σε ηλικία 16χρονών 1μηνός και 17ημερών είχε κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός στις 21/05/2017. Οι ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Πανσερραϊκού που είχαν το ρεκόρ του Αποστολόπουλου και αγωνίστηκαν σε ηλικία κοντά στα 16 χρόνια σε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος (στοιχεία από soccerbase.gr) ήταν:

1 Αποστολόπουλος Απόστολος 15χρ. 9μ. 20ημ. Πανσερραϊκός – ΑΕ Καλαμπακίου 30/09/2018

Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορία2 Γιαξής Κυριάκος 16χρ. 1μ. 17ημ. Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός (2-1) στις 21/05/2017

Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορία3 Αϊβαζίδης Δημήτρης 16χρ. 2μ. 20ημ. Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ (1-2) στις 26/12/1977 με προπονητή το Βούλγαρο Αποστόλ Τσατσέφσκι.

4 Παναγιώτης Σοφιανόπουλος 16 ετών, 3 μηνών, 24 ημερών στις 31.10.1984 στον αγώνα κυπέλλου Διαγόρας-Πανσερραϊκός (3-0)

  1. Σοφιάς Αύγουστος 16χρ. 5μ. 2ημ. Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ (0-1) στις 11/04/1971 με προπονητή τον Ρουμάνο Ίλιε Οάνα.
  2. Γιαννόπουλος Παναγιώτης Νίκου 16χρ. 5μ. 26ημ. Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός (4-2) στις 15/01/2011 με προπονητή τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς.
Πανσερραϊκός: Το μπολ μπόι που έγραψε ιστορία
Ο Απόστολος Αποστολόπουλος με τον Σεντρίκ Καντέ στο παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Παναθηναϊκό στις 3 Απριλίου 2011

Φώτο από Πανσερραϊκός-Καλαμπάκι από anexartitos.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος