Θεοφάνεια σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Λιθότοπο

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε Σέρρες,  Σιδηρόκαστρο και  Λιθότοπο, παρουσία των τοπικών Αρχών  και πλήθος Πιστών. Στις Σέρρες η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού  πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων εξαιτίας ψύχους που επικρατούσε. Ο Αγιασμός των Υδάτων τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου. Στην πισίνα του Κολυμβητηρίου βούτηξαν για να πιάσουν Τίμιο Σταυρό κολυμβητές και κολυμβήτριες της ομάδος του «Πανσερραϊκού».

Στο Σιδηρόκαστρο ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος, καθαγίασε τα νερά ρίχνοντας τον σταυρό απο την γέφυρα του Σταυρού στα παγωμένα νερά του Κρουσοβίτη, όπου βούτηξαν να τον πιάσουν, περισσότερα απο 20 τολμηροί. Με λίγη καθυστέρηση, λόγω της θολότητας των νερών, τον σταυρό, για 6η φορά, έπιασε ο Θόδωρος Παζιώνης.

Στο λιμανάκι του Λιθοτόπου,  ο κ. Μακάριος καθαγίασε τα ύδατα της λίμνης Κερκίνης, ενω στα παγωμένα νερά βούτηξαν  δυο τολμηροί και τον σταυρό έπιασε ο Γιώργο Κοτσακεχαγιάς.

Θεοφάνεια σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Λιθότοπο Θεοφάνεια σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Λιθότοπο Θεοφάνεια σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Λιθότοπο Θεοφάνεια σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Λιθότοπο Θεοφάνεια σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Λιθότοπο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος