Στην Πάτρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης

Περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποιεί από χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου συνομίλησε με γιατρούς , εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου  στο καφέ «Γέφυρες» στην Πάτρα.

Ο κ.Θεοδωράκης, όπως είπε, «οργώνει» τη χώρα και ενημερώνει τους πολίτες για τα σημαντικά πράγματα που τους αφορούν. Ένα από αυτά είναι οι επερχόμενες Ευρωεκλογές .«…αρνούμαστε το σημερινό καθεστώς-είπε– θέλουμε να πολεμήσουμε το παλιό και αν κατασκευάσουμε κάτι νέο… η ψήφος για το ΠΟΤΑΜΙ είναι ψήφος για τη εμβάθυνση της  ευρωπαϊκής ενοποίησης σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρα το πλέον φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Πολλές από τις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ενός από τα κεντρικότερα πρόσωπα του Ευρωπαϊκού σχεδίου αυτή τη στιγμή για την ευρωπαϊκή αναγέννηση ταυτίζονται με τις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΟΤΑΜΙ  και αφορούν στην ασφάλεια της Ευρώπης , στην αξία της Ελληνικής παραγωγής , στην δημιουργία Ταμείου για τις λιγότερο  ισχυρές  περιοχές της Ευρώπης. Η άνοδος της Ακροδεξιάς τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε  από  δημαγωγούς και  εθνικιστές…»

Σε ερώτηση της ΕΡΤ εάν μετά τις εθνικές εκλογές δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση το ΠΟΤΑΜΙ θα συνεργαστεί με όποιον έχει το μεγαλύτερο ποσοστό είπε πως κύριος στόχος του Ποταμιού από την αρχή της δημιουργίας του είναι η επίλυση των προβλημάτων. Αν οι  προτεραιότητες  αφορούν τους νέους , το περιβάλλον , τη διαφορετικότητα , τη δουλειά  έξω από κόμματα και κρατικούς μηχανισμούς θα πούμε ΝΑΙ σε αυτή τη συνεργασία.

Σε ερώτηση αν το Ποτάμι θα δώσει χρίσμα σε περιφερειακή  δημοτική υποψηφιότητα είπε πως το Ποτάμι δεν δίνει χρίσματα, δεν επιλέγει πρόσωπα βάσει της κομματικής ταυτότητας αλλά της αποτελεσματικότητας.

«…Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές, είπε  τέλος ο κος Θεοδωράκης, θα είναι η μάχη των μαχών για το ΠΟΤΑΜΙ και θα είναι η θετική έκπληξη για όλους παρά  τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων…»

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του  η Αιτωλοακαρνανία.

Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος