Τίτλοι Περιφέρειας 17-9-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας για το οξύτατο πρόβλημα της στέγης θα πραγματοποιήσουν αύριο στη 1 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Χανίων, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτήν την περίοδο στα Χανιά εκατοντάδες νέοι φοιτητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι αναζητούν μάταια στέγη, και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν σπουδές και εργασία.

Ζάκυνθος

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και ο καθηγητής Γεωλογίας, σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας αναμένονται στη Ζάκυνθο για αυτοψία μετά την κατολίσθηση στην περιοχή του Ναυαγίου, που προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ατόμων, με την εν λόγω περιοχή, να παραμένει κλειστή από ξηράς και θαλάσσης, μέχρι νεωτέρας.

Ηράκλειο

Ένας 16χρονος μαθητής της δευτέρας τάξης Λυκείου, έχασε τη ζωή του όταν, ενώ έκανε με φίλο του βόλτα στον βόρειο λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου, έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων πάνω στους κυματοθραύστες με το κεφάλι.

Λάρισα

Σε κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λάρισα προχώρησαν από νωρίς σήμερα το πρωί καθηγητές και μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της Διεύθυνσης να μη λειτουργήσει τμήμα στην πρώτη τάξη του σχολείου, που αριθμεί 18 μαθητές.

Πύργος

Μεγάλη συγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια πορεία και διαμαρτυρία στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο πραγματοποίησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Ιωάννινα

Ύστερα από τις συναντήσεις με υπουργούς, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τιμές του γάλακτος, καλώντας τις «Ηπειρωτικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες να σεβαστούν τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους».

Φλώρινα

Τη Φλώρινα και την Καστοριά επισκέφθηκε κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη. Το κλιμάκιο συναντήθηκε με αντιπροσωπείες του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, και με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Σάμος

Με έγγραφό τους, ο σύλλογος εργαζομένων του γενικού Νοσοκομείου Σάμου και η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών απευθύνονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων αναδεικνύοντας «τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου». Ταυτόχρονα, έστειλαν και εξώδικο προς τον υπουργό Υγείας, τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και το Συμβούλιο Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου.

Τρίπολη

Σπαθιά, μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά είχε στην κατοχή του ένας 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας.

Καβάλα

Περισσότεροι από 50 επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζητούν από σήμερα στο Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών της Νέας Περάμου Καβάλας για τη μεθοδολογία των Προγραμμάτων Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων της Μεσογείου. Η εθνική αυτή συνάντηση πραγματοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κοζάνη

Την ανάδειξη του ιστορικού, μονότοξου πέτρινου γεφυριού που βρίσκεται θαμμένο στον χώρο της πλατείας από το 1980 ζητούν με ομόφωνη απόφαση λαϊκής συνέλευσης οι κάτοικοι της Κιβωτού Γρεβενών.

Ρόδος

Ποδηλατάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, διοργανώνει σήμερα στη Ρόδο η Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Ορεστιάδα

Ομάδα Σουηδών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που ειδικεύονται στον σχεδιασμό και το ντιζάιν υφάσματος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες το Σουφλί. Εκτός από τα ειδικά θεματικά εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν κατά την οκταήμερη παραμονή τους στην πόλη, θα επισκεφθούν επιχειρήσεις παραγωγής μεταξωτών ειδών αλλά και τα μουσεία του Σουφλίου, ενώ θα συμμετάσχουν στη γιορτή τρύγου και σε ειδική εκδήλωση γαστρονομίας που διοργανώνει το Μουσείο Μετάξης.

Τρίκαλα

Η επίσημη παρουσίαση για τα δύο από τα δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα ελαφρού τύπου που θα κυκλοφορήσουν πιλοτικά στα Τρίκαλα από τον Νοέμβριο, υλοποιώντας σχετικό πρόγραμμα, θα γίνει αύριο από την εταιρεία e-trikala και συνεργαζόμενους ιδιώτες.

Κομοτηνή

Ξεκίνησε σήμερα στην Κομοτηνή το 3ο θερινό σχολείο αρχαίου Ελληνικού δράματος, σε συνεργασία με το τμήμα Ελληνικής φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Οι εργασίες του σχολείου θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο.

Κέρκυρα

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 1.500 χορωδών από 20 χώρες. Χορωδία της Εσθονίας έλαβε το μεγάλο βραβείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ