Τίτλοι Περιφέρειας 18-12-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Τρίκαλα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στα Τρίκαλα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ενάντια στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018.

Βόλος

Προσφυγή κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ εξετάζει να καταθέσει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, ενώ «ρευστή» παραμένει η ημερομηνία διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, καθώς εκφράζονται επιφυλάξεις από πολλούς φορείς για τα μέσα Φεβρουαρίου, λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ορεστιάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τη συνέχιση της ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια Μέστης και Ιάσμου διοργανώνει αύριο στη 1.30 στον σταθμό διοδίων της Μέστης το Συντονιστικό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΑΔΕΔΥ.

Ηράκλειο

Δεύτερος νεκρός σε ένα 24ωρο σε τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη. Μετά τον χαμό του 24χρονου στο Ρέθυμνο χθες το βράδυ, ένας 61 χρόνων άντρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου-Ελούντας.

Φλώρινα

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή.

Καβάλα

«Δίκτυο διεπιστημονικής συνεργασίας με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας μέσω της παρακολούθησης της μεταναστευτικής πορείας τοξικών χημικών ουσιών, της καλύτερης αξιολόγησης της οικολογικής κατάστασης και των επιπτώσεων των ρύπων στην ανθρώπινη υγεία», είναι το θέμα της παρουσίασης του προγράμματος MONITOX. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει αύριο στις 9 το πρωί, στο αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Λάρισα

Διαμαρτυρία των συμβασιούχων δασεργατών της Λάρισας που ζητούν να αλλάξει η ειδικότητά τους, καθώς έχουν προσληφθεί ως συσκευαστές φρούτων.

Πύργος

Στην απόφαση να «βάλει λουκέτο» στο Κλειστό Γυμναστήριο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στεγανοποίησής του έλαβε ο Δήμος Πύργου. Αιφνιδιαστικό, ωστόσο, πρόβλημα προκύπτει για εκατοντάδες παιδιά των Αθλητικών Σωματείων της περιοχής, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να προπονηθούν.

Ρόδος

Σε 21.686.426 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα του υπουργείου Πολιτισμού από τα μνημεία της Ρόδου σε χρονικό διάστημα 3,5 χρόνων. Τα στοιχεία τα παραθέτει το υπουργείο Πολιτισμού, σε απάντησή του, στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας για τη Μεσαιωνική πόλη, η οποία, όπως ανέφερε, έχει εγκαταλειφθεί.

Ιωάννινα

Κόντρα αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης στο συνέδριο των Περιφερειών. «Πυρά» κατά «Κλεισθένη» και απλής αναλογικής από τον Κώστα Αγοραστό. Προγράμματα με στόχους και οράματα για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και αύξηση πόρων, από τον Κώστα Πουλάκη.

Κέρκυρα

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηρίζει τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού η Ένωση Γενικών Οικογενειακών Γιατρών Κέρκυρας, ζητώντας περισσότερα κίνητρα προκειμένου τα μέλη της να ενταχθούν στα Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας που λειτουργούν στην Κέρκυρα.

Πάτρα

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας τετράχρονο κοριτσάκι που φέρεται να ήπιε μεγάλη ποσότητα αντιπυρετικού σιροπιού.

Τρίπολη

Πυρκαγιά κατέστρεψε κτίριο αποθήκης μεταφορικής εταιρίας τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κορινθία. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά ώστε να μην επεκταθεί σε νταλίκες που ήταν σταθμευμένες εκεί.

Κομοτηνή

Στην πρώτη θέση σε επίπεδο περιφερειακού δήμου και στην τέταρτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ο Δήμος Ιάσμου σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, μέσω της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων και των εγκαταστάσεων με λαμπτήρες τύπου led.

Σέρρες

Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Σερρών πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ