Τίτλοι Περιφέρειας 18-3-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καρδίτσα

Τέσσερα σχολεία τελούν σήμερα υπό κατάληψη, ενώ μαθητές, το πρωί, προχώρησαν σε συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Καβάλα

Χωρίς τα κατάλληλα ναυτιλιακά έγγραφα, το φέρι μποτ «Νικητής», που κάνει δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου Θάσου, παραμένει στο λιμάνι του Πρίνου έως ότου λάβει βεβαίωση αξιοπλοΐας. Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου «κρούει τον κώδωνα» περαιτέρω υποβάθμισης της πορθμειακής γραμμής, βασιζόμενη στην πρόθεση των τοπικών ναυτιλιακών εταιριών να συμπράξουν για δρομολόγια στη Σαλαμίνα.

Χίος

Δυναμική παρουσία των κατοίκων από τη Λαγκάδα της Χίου στον κόμβο του περιφερειακού δρόμου για το χωριό τους, όπου -υλοποιώντας χθεσινή ομόφωνη απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης- σταμάτησαν το πρωί χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση χώρου κατασκευής Μονάδας παραγωγής ενέργειας από καύση τηγανέλαιων. Απόψε, το θέμα της μονάδας συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.

Αιγαίο

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν οφείλεται στο προσφυγικό, αλλά στην οικονομική εξαθλίωση των πολιτών από το 2009 μέχρι και σήμερα, όπως παρουσίασε με στοιχεία σε εκδήλωση στη Μυτιλήνη ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Πάτρα

Με θεσμικά και φορολογικά αιτήματα, οι καταστηματάρχες εστίασης «κατέβασαν ρολά» σήμερα στην Πάτρα και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Βόλος

Συγκέντρωση στην πλατεία του Λαύκου πραγματοποιείται σήμερα, στις επτά το απόγευμα, με θέμα συζήτησης την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Όπως έχει γίνει γνωστό, σχεδιάζεται η εγκατάσταση αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 22ΜW, με την επένδυση να ανέρχεται στα 26,4 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση έχει «παγώσει» λόγω αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία, που θεωρεί ότι θα πληγεί το φυσικό κάλλος της περιοχής, ενώ θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στην ποιότητα ζωής τους.

Κοζάνη

Την ίδρυση Σχολής Αναφοράς όπου θα εκπαιδεύονται νέοι αγρότες, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, για τους νέους μετά το Λύκειο και πριν από το Πανεπιστήμιο, ανήγγειλε κατά τη διάρκεια Λαϊκής Συνέλευσης στο Βελβεντό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ζάκυνθος

Την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νησιών -ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου- ρωτά η Λαϊκή Συσπείρωση, τι προτίθεται να πράξει για να παραδοθεί άμεσα το νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου, για να τελειώσει η απαράδεκτη, όπως επισημαίνεται, καθυστέρηση που υπάρχει, καθιστώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς «ομήρους» των εργολάβων.

Λάρισα

Τη δημιουργία Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Θεσσαλία σχεδιάζει η Περιφέρεια, προαναγγέλλοντας ένα σημαντικό έργο που θα προσφέρει πρωτοποριακές ιατρικές υπηρεσίες για τη φροντίδα των καρκινοπαθών, ενώ παράλληλα θα αναδεικνύει τη Θεσσαλία σε διεθνές κέντρο έρευνας και αριστείας.

Ρόδος

32 νέα Ιατρεία θα τοποθετηθούν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ρόδου. Ο Δήμος ξεκίνησε τη διαδικασία προμήθειάς τους -θα τα παρέχει μέσω του ΔΟΠΑΡ στα αθλητικά σωματεία της Ρόδου, κατόπιν εισηγήσεων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, βάσει της αναγκαιότητας, όπως αυτή έχει καταγραφεί.

Κομοτηνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνουν την Πέμπτη, στις 12, στην Ξάνθη, διάλογο με τους πολίτες με θέμα, «Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. μετά το 2020».

Ιωάννινα

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση του χαμηλού ρυθμού απορρόφησης κονδυλίων του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΣΠΑ 2014-2020» στην Ήπειρο. Στο τέλος του 2018, η Ήπειρος, με ποσοστό 23,9%, βρίσκεται κάτω από τον εθνικό μέσο όρο που είναι 24,6%.

Πύργος

Μεγάλο έργο αποχέτευσης, προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» -αφορά οικισμούς των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού.

Τρίπολη

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, αφιερώματα, σύγχρονο χορό, εικαστικά, και πολλές ακόμα δράσεις από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ