Τρίπολη: Ο Φ. Κουρμούσης για εξωδικαστικό, κόκκινα δάνεια και 120 δόσεις

Στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο ειδικός γραμματέας της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, προσκεκλημένος των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Πελοποννήσου.

Ο υπεύθυνος της ειδικής γραμματείας, μίλησε για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, για τα κόκκινα δάνεια και για τις 120 δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ.

«Όποιος χρωστάει, οτιδήποτε και οπουδήποτε, μπορεί να κάνει αίτηση στις πρόνοιες του εξωδικαστικού μηχανισμού ή μπορεί να ζητήσει προστασία μέσα απ’ τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη. Τώρα, πλέον, έρχεται και ο νόμος για την προστασία της 1ης κατοικίας, οι 120 δόσεις και ο μηχανισμός επανυπολογισμού των οφειλών προς τα Ταμεία», δήλωσε ο κ. Φώτης Κουρμούσης.

Και συνέχισε:

«Λέμε στους οφειλέτες να μην φύγουν απ’ τις ρυθμίσεις που τυχόν έχουν πετύχει. Ας κοιτάξουν να δουν τι τους συμφέρει και μετά να κινηθούν. Με τίποτα δεν πρέπει να μείνουν στο κενό, γιατί κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης. Πρέπει πάντα να είναι σε προστασία».

Ο κ. Κουρμούσης έδωσε και αριθμούς:

«Με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, έχουμε 1.600 επιχειρήσεις να έχουν προβεί σε ρύθμιση, έχουμε 6.500 αιτήσεις επιχειρήσεων που τρέχουν τη διαδικασία, ενώ άλλες 60.000 αιτήσεις ξεκίνησαν τώρα, καταθέτοντας αίτηση. Αρχίζει ο κόσμος να κατανοεί τον εξωδικαστικό και με τις βελτιώσεις που έγιναν σ’ αυτόν, νομίζουμε ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες».

0 ειδικός γραμματέας, μίλησε και για την συμβολή της ειδικής γραμματείας:

« Το ιδιωτικό χρέος έχει υποχωρήσει αυτό το διάστημα σε σχέση με το παρελθόν που δεν υπήρχε αυτή η δομή στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στα 85 δις. Έχουν υποχωρήσει και τα κόκκινα δάνεια. Δουλεύουμε καθημερινά και στοχεύουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τον κόσμο να διασώσει την εργασία του και την επένδυσή του, χωρίς όμως να γράφονται νέες ζημιές. Εμείς δεν εισπράττουμε. Είμαστε δομή που σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικές μείωσης του ιδιωτικού χρέους, σε μία ισορροπία για όλες τις πλευρές».

Στην εκδήλωση της Τρίπολης, παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος και χαιρέτησε την συζήτηση. Στους ενδιαφερόμενους, μίλησε και νομικός της ειδικής γραμματείας.

Τρίπολη: Ο Φ. Κουρμούσης για εξωδικαστικό, κόκκινα δάνεια και 120 δόσεις

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος