Λακωνία: Δράσεις ενημέρωσης από την Π.Υ. Γυθείου

Δύο δράσεις ενημέρωσης – εκπαίδευσης πολιτών, που αφορούν στην πυροπροστασία επαγγελματικών χώρων, γραφείων και επιχειρήσεων διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα και αύριο στο Γύθειο του Δήμου Ανατολικής Μάνης η πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες το κίνδυνο από την απειλή πυρκαγιάς σε κτίρια, επιχειρήσεις, επαγγελματικούς χώρους, τις δυνατότητες πρόληψης και αποφυγής των πυρκαγιών από αμέλεια και τέλος την δυνατότητα από κάθε πολίτη στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς στην έναρξή της με φορητά μέσα πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες)Η δράση αυτή προβλέπεται από την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2014 και σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε επαγγελματικούς χώρους, την εκπαίδευσή τους σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Απαραίτητο χαρακτηριστικό της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση στα φορητά μέσα πυρόσβεσης ( πυροσβεστήρες), τα χαρακτηριστικά τους, τις κατηγορίες που διακρίνονται και τον τρόπο χρήσης τους από κάθε πολίτη.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες το κίνδυνο από την απειλή πυρκαγιάς σε κτίρια, επιχειρήσεις, επαγγελματικούς χώρους, τις δυνατότητες πρόληψης και αποφυγής των πυρκαγιών από αμέλεια και τέλος την δυνατότητα από κάθε πολίτη στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς στην έναρξή της με φορητά μέσα πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες).

“Προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στον πολίτη και να φροντίζουμε για την πυροπροστασία του” αναφέρει ο Κωνσταντίνος Γραφάκος, Επιπυραγός,Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου.

Λακωνία: Δράσεις ενημέρωσης από την Π.Υ. Γυθείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος