Στην Τρίπολη ο Ιερώνυμος για εγκαίνια έκθεσης εικόνων

Στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης των αιθουσών, του πρώτου ορόφου, όπου από την ερχόμενη εβδομάδα, θα φιλοξενηθεί η μεγάλη έκθεση ρωσικών εικόνων, από τη συλλογή του ζωγράφου-αρχιτέκτονα, Δημήτρη Ταλαγάνη.

Κεντρικό θέμα της έκθεσης: το Ιερόν Μανδήλιον – την «αχειροποίητη» εικόνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Χριστού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα γίνουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Η έκθεση, οργανώνεται από τη Συλλογή Ρωσικών Εικόνων του Δημήτρη Ταλαγάνη, τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο της Τρίπολης, με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από το μαρτυρικό θάνατο (22 Μαΐου, το έτος 1818) του πολιούχου Τριπόλεως Αγίου Νεομάρτυρα Παύλου.

Κάποιες εικόνες, φιλοξενήθηκαν, πρόσφατα, σε έκθεση, που οργανώθηκε στο μουσείο δασικής ιστορίας (φωτό), στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, στα εγκαίνια της οποίας, παρευρέθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Στην Τρίπολη ο Ιερώνυμος για εγκαίνια έκθεσης εικόνων

από δελτίο Τύπου
κεντρική φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
εσωτερ. φωτό: Δήμος Τρίπολης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος