Βόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου

«Δεν είχα κάποιο σχέδιο όταν ξεκίνησα… το ένα έφερε το άλλο. Τα παιδιά ήταν άρρωστα. Και είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα μαγειρευτό φαγητό στη μία γωνία και στην άλλη γωνία να τους μαθαίνουμε γράμματα. Μετά ήρθαν οι άστεγοι, βάλαμε κρεβάτια. Μετά φτιάξαμε λουτρά για να πλένονται τα παιδιά και το ένα έφερε το άλλο, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, με τη μία ανάγκη να γεννά την επόμενη..» (πατήρ Αντώνιος)
Προφανώς και δεν υπήρχε σχέδιο. Το μοναδικό «σχέδιο» ήταν η γιατρειά, η ανακούφιση, η επούλωση των χαινουσών πληγών, των τραυμάτων στις ψυχές των παιδιών, των γονιών που λύγισαν υπό το βάρος μιας ζωής που δύσκολα κυλούσε.
Βόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου
Το μεγαλείο αυτού του «σχεδίου» είναι η αγάπη και απ΄ αυτή ο πατέρας Αντώνιος διαθέτει περίσσευμα επί δυο Βόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμουδεκαετίες τώρα, ένα περίσσευμα που μπολιάστηκε και πολλαπλασιάστηκε γιατί αγκαλιάστηκε και αγκαλιάζεται καθημερινά και από άλλους ανθρώπους όλων των κοινωνικών, οικονομικών και επαγγελματικών τάξεων.

Βόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου
Ο σημερινός τηλεμαραθώνιος της ΕΡΤ, έγινε η αφορμή για να σταθούμε στην Κιβωτό του Κόσμου και στη νέα δομή που απέκτησε στο Βόλο, μετά την εξαιρετική προσφορά- δωρεά του γνωστού βιομηχάνου κ. Κων. Λούλη τον Σεπτέμβριο του 2016 (εκεί κοντά στις 12 το μεσάνυχτα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ρεπορτάζ από τη νέα δομή στο πλαίσιο του τρίωρου γιορταστικού τηλεοπτικού αφιερώματος στην ΕΡΤ 22:00-01:00). Ο κ. Λούλης, δώρισε στην Κιβωτό του Κόσμου την προσωπική του κατοικία και 25 στρέμματα που την περιβάλλουν στο Διμήνι του Βόλου, με στόχο να φιλοξενηθούν παιδιά της Κιβωτού που θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το ότι θα διανέμουν σε ένα θαυμάσιο σπίτι, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούνΒόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου στα έτοιμα εργαστήρια που υπάρχουν στο χώρο (πετρόμυλος, αποστακτήριο, φούρνος-ζυμαρικά, οινοποιείο, τυροκομείο, μύλος ζωοτροφών), φάρμα ζώων, θερμοκήπιο λαχανικών,κ.α

Επί τους ουσίας εκτός από το Σπίτι Φιλοξενίας στο Διμήνι, ανοίγει ο δρόμος της εκπαίδευσης των παιδιών που θα φιλοξενούνται σε όλους τους παραπάνω τομείς δεδομένου ότι τα εργαστήρια διαθέτουν και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το συγκεκριμένο σπίτι στο Διμήνι έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 35παιδιών και χθες έφτασαν τα πρώτα 16 παιδιά που ήρθαν από την Πωγωνιανή Ιωαννίνων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουν τέσσερα από την Αθήνα και άλλα τέσσερα από Χίο. Από τον καινούργιο χρόνο και σταδιακά θα έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία στο σύνολό τους είναι αγόρια δημοτικού και γυμναστήριο, όπως μας είπε η κοινωνική λειτουργός της Κιβωτού Κατερίνα Μαρτίνη, καθώς μας ξεναγούσε στους χώρους τους σπιτιού αλλά και των εργαστηρίων.

Βόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του ΚόσμουΒόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου
Η κ. Μαρτίνη μας μίλησε για το πώς οραματίζονται να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δομή δεδομένων των πλεονεκτημάτων της και πως είναι χαρούμενοι που μέσω αυτής της μεγάλης δωρεάς θα δοθεί η ευκαιρία σ αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν πραγματικά εφόδια, αφού προηγούμενα νιώσουν την φροντίδα και την αγάπη. Και εδώ ακριβώς έρχεται και ο εθελοντισμός και η υποστήριξη αυτής της δομής από την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της, αφού εκτός του προσωπικού που έχει προσληφθεί 10-12 άτομα (εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, μάγειρας,κ.λ.π) οι ανάγκες είναι πολλές και όσοι περισσότεροι οι εθελοντές τόσο πιο σπουδαίο το τελικό αποτέλεσμα.
Βόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου

Οι εθελοντές της Κιβωτού του Κόσμου μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, κυρίως είναι ιδιαίτερα χρήσιμες οι επιστημονικές εθελοντικές υπηρεσίες (εκπαιδευτικοί για ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολόγοι, γιατροί, οδοντίατροι, κ.α), χωρίς να παραγνωρίζονται και οι καθημερινές ανάγκες σε καθαριότητα, μαγειρική και εννοείται και χρηματικής ενίσχυσης.
Βόλος- Διμήνι: Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη δομή (Κιβωτός του Κόσμου Διμήνι Βόλος), καθημερινά 9:00-17:00 και το Σαββατοκύριακο 10:00-15:00 στο τηλέφωνο 24210-77020 ή στο e-mail:kivotosvolos@gmail.com
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, ο οποίος δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, αλλά αποκλειστικά από την ανταπόκριση του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκεται σε ανάγκη. Η δράση της είναι πολύ-επίπεδη υποστήριξη στα παιδιά που φιλοξενεί στις δομές της και στις οικογένειές τους όπου αυτές υπάρχουν και ενδιαφέρονται για το παιδί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος