Λεοντάρι Καρδίτσας: Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου Καρδίτσας(μέλος ΟΓΕ) χθες στο Λεοντάρι (καφενείο Ευθυμίου) οργάνωσε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Την εκδήλωση άνοιξε η εκπρόσωπος της Ομάδας Γυναικών Ντίνα Παρθένη και χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Τσιούτρας εκ μέρους των αγροτικών συλλόγων της περιοχής. Στον χαιρετισμό του κάλεσε τις γυναίκες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους είναι αγρότισσες, να συμμετάσχουν ενεργά στους αγροτικούς συλλόγους και μέσα από το οργανωμένο γυναικείο κίνημα να συμπαραταχθούν με το αγροτικό κίνημα διεκδικώντας τα δικαιώματα μας με βασικότερο να μην ξεκληριστούμε.Τις κάλεσε να συμμετάσχουν μαζικά στον εορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή 19 Μάρτη.

Στη συνέχεια η Αργυρώ Χαλάτση μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ μίλησε για το μήνυμα της 8 Μάρτη, τους αγώνες των γυναικών και την σημερινή τους κατάσταση, αναλύοντας κύρια τα προβλήματα των αγροτισσών. Αναφέρθηκε ακόμα στην καμπάνια που ξεδιπλώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με θέμα «Εργασία-Μητρότητα-Ελεύθερος χρόνος». Τέλος κάλεσε τις γυναίκες να παλέψουν «μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, έχοντας οδηγό μας το ελπιδοφόρο μήνυμα των μεγάλων γυναικείων εργατικών αγώνων».

Ακολούθησε συζήτηση τόσο με τον εκπρόσωπο των αγροτικών συλλόγων για τα ιδιαίτερα προβλήματα των αγροτών, κύρια της ασφάλισης, όσο και με ποιές δράσεις θα υλοποιηθεί η καμπάνια στην περιοχή του Ταμασίου. Αποφασίστηκε η Ομάδα να δράσει από κοινού στην διεκδίκηση κάποιων προβλημάτων π.χ. ζητήματα υγείας κ.λ.π.με τους αγροτικούς συλλόγους.
Στηνεκδήλωση η Ντίνα Μπαντή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας διάβασε δύο ποιήματα «ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ» και «ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ».

ΥΣ: ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος