Μηλιές Πηλίου: Πώς θα πετύχουμε το “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”

Με ομιλητή τον πολυαθλητή Χρήστο Γαρέφη, οι Ελληνικές ΟΑΣΕΙΣ με το «Χωριό Ψ» (Πινακάτες) και το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου διοργανώνουν την Παρασκευή  2 Σεπτεμβρίου 2016, στις Μηλιές, συζήτηση με θέμα «Πως μπορούμε να επιτύχουμε υψηλές επιδόσεις στην Υγεία και την Ποιότητα Ζωής με την παράλληλη άσκηση του Σώματος και του Μυαλού. Να οδηγηθούμε στην Ευφορία και στην Πληρότητα της Ψυχής μας» .

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρηγόριος Κωνσταντάς» και μετά από μια σύντομη εισαγωγική ομιλία ο  Χρήστος Γαρέφης θα απαντήσει σε ερωτήματα νέων ανθρώπων για αυτό το επίκαιρο ζήτημα προσωπικής και συλλογικής προοπτικής. Η συζήτηση  στις Μηλιές πραγματοποιείται με την θετική υποδοχή του Δήμου Νότιου Πηλίου (Δημοτική Ενότητα Μηλεών, Πανταζής Γιαννιός) και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρηγόριος Κωνσταντάς».

Παράλληλα, στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου,  παλαιοί προπονητές και συναθλητές του Χρήστου Γαρέφη θα τον υποδεχθούν για να ανταλλάξουν ωραίες αναμνήσεις της Αθλητικής Οικογένειας στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βόλου «Αργοναύτες», ενώ  στις 12.00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου με τους συντάκτες της Μαγνησίας.

Στις 13.30 μ.μ. ο κ. Γαρέφης θα επισκεφθεί το Μουσείο του Γλύπτη Νικόλα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στις 5.00 μ.μ. θα ενημερωθεί στις Πινακάτες για το «Χωριό Ψ» (Village Psy – Encounters in Psycho-therapy), τον νέο θεσμό για την παρουσίαση διαφόρων μορφών ψυχοθεραπειών.

Τέλος, οι Αποστολία  Κοτινοπούλου και ο  Αθανάσιος Βήτος , από τον Ιππικό και Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών,  θα οργανώσουν μια ωραία γιορτή με τα άλογα τους, η οποία θα ξεκινήσει στις 18.30 μ.μ. της Παρασκευής από την οδό Βυζίτσας – Μηλεών (Ταβέρνα «Αλώνι») και θα καταλήξει στην πλατεία των Μηλεών (Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών). Το Άλογο στο Κεντρικό Πήλιο, πέρα από τη μυθολογική διάσταση των Κενταύρων, αποτελεί στοιχείο της Παράδοσης και της Συνέχειας, της Παραγωγής και της Περηφάνιας των κατοίκων. Ακόμη και σήμερα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ήπιου Τουρισμού, που αναδεικνύει την απαράμιλλη χλωρίδα και πανίδα αυτού του Όρους σε συνδυασμό με την πηλιορείτικη Γαστρονομία και το υψηλό επίπεδο των προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος