Ποδηλατοβόλτα για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μελισσοχώρι Καρδίτσας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ποδηλατοβόλτα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μελισσοχώρι. Το πρωί της Κυριακής μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες έδωσαν ραντεβού με τα ποδήλατά τους στην πλατεία της Κοινότητας και ξεκίνησαν τις… πεταλιές τους. Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας ήταν μια απόσταση 12Km (Μελισσοχώρι – Δασοχώρι – Άμπελος – Ανώγειο – Δάσος Αγωγείου –Μαυραχάδες – Φίλια – Μελισσοχώρι), ενώ σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό “ΘΕΟΝΗ” υπήρχαν σε κάθε χωριό της διαδρομής.

Στο τέλος της διαδρομής τους ποδηλάτες περίμενε παραδοσιακό πρωινό γεύμα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων και του ΠΟΚ και την συνδρομή του Μορφωτικού Συλλόγου και του Αθλητικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Τ.Κ Μελισσοχωρίου κ. Ζωή Βαιοπούλου τόνσε μεταξύ άλλων:
«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε το πάντα επίκαιρο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Να κάνουμε το μήνυμα :” Γίνε εθελοντής μη μένεις θεατής” όλο και πιο δυνατό! Και αυτό να γίνει
μέσω του ποδηλάτου που είναι το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι το ποδήλατο μπορεί να γίνει μέσο άθλησης, ψυχαγωγίας και καθημερινής μετακίνησης.» Να σημειωθεί επίσης ότι χθες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική Αιμοδοσία στο Μελισσοχώρι για την Τράπεζα Αίματος της Κοινότητας. Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον συγχωριανό τους γιατρό Θωμά Ι. Γκορίλα, που με τη χορηγία του «έντυσε» τους συμμετέχοντες με τα μπλουζάκια της εθελοντικής αιμοδοσίας. Για την προσφορά του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην αδερφή του μιας και δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί ο ίδιος. Ακόμη ευχαριστούν τις εταιρείες, «ΘΕΟΝΗ» ,το Παραδοσιακό Γαλακτοπωλείο Οικογένεια Γαϊτανίδη και την Damavand-επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. Επίσης ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθειά τους, το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας, το ΕΚΑΒ, την Ομάδα Διάσωσης-παράρτημα Καρδίτσας και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος