2η μέρα του Lesvos Food Fest με σαρδέλα Καλλονής

Στο γραφικό ψαροχώρι της Σκάλας Καλλονής  ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι δράσεις της 2ης μέρας του Lesvos Food Fest.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής που οργάνωσε την δράση με την υποστήριξη των σεφ Κατρακάζα Xάρη και Θεοδωρέλλη Χαρίλαου, την συνδρομή του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής. και τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται από 5 έως 15 Ιουλίου.

Στα πλαίσια της πρωινής δράσης παστώσαμε σαρδέλες με τον αρχαιότερο εστιάτορα Μίμη Ντάβαζλη. Το μεσημεράκι απολαύσαμε τα παστά μας με μεζεδάκι σε επιχειρήσεις της περιοχής που μας ξενάγησαν στα μυστικά του θαλασσινού μεζέ.

Το βραδάκι τηγανίσαμε κολοκυθοτηγανίτες πλατσέντες, πλάσαμε και μαγειρέψαμε μακαρονάκι χειροποίητο με τους σεφ Χάρη Κατρακάζα και Χαρίλαου Θεοδωρέλλη και τις χρυσοχέρες κυρίες του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής, χορέψαμε  και τραγουδήσαμε νησιώτικα και παραδοσιακά  τραγούδια με το χορευτικό του ΕΘΟ Καλλονής, στην Κεντρική πλατεία.

Παρόντες οι δημοσιογράφοι/blogger οι κυρία Σταμούλου Ιωάννα στην οποία διδάξαμε και πήρε αριστείο στο σκίσιμο της παπαλίνας. Η κυρία Ψυχούλη, δημοσιογράφος γεύσης της LIFO και σεφ καθώς και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Πανταχού παρών και το συνεργείο της ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας του LESVOS FOOD FEST.

Η ατμόσφαιρα γέμισε αλμυρές γεύσεις, καλοκαιρινές συνταγές, αρώματα κέφι και νησιώτικες μουσικές παρουσιάζοντας την θαλασσινή εμπειρία της Λεσβιακής Γαστρονομίας.

Σήμερα Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει  ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, που οργανώνει ένα νοσταλγικό γαστριμαργικό διήμερο στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και στην πλατεία της Ερεσού με πλωτά μαγειρέματα και εκπλήξεις.

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest http://lesvosfoodfest.com/program/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος