Αναζητούν τρόπους για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου

Επιχείρηση καταγραφής του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στον χώρο μέσα και γύρω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Σάμου. Η καταγραφή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έγινε προκειμένου να γνωστοποιηθεί ο ακριβής αριθμός όλων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. Σε λίγες μέρες αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση αποσυμφόρησης του ΚΥΤ.

Για τον λόγο αυτό βρίσκεται στη Σάμο εδώ και μέρες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής κύριος Γκουγκουλής ο οποίος, εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να μπορέσει να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα μεγαλύτερος αριθμός από τους ήδη υπάρχοντες που είναι σε αναμονή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν περίπου χίλιοι που έχουν τα χαρτιά τους στο χέρι για να φύγουν. Όμως για να επιτευχθεί κάποια πραγματική αποσυμφόρηση θα πρέπει να φύγουν πάνω από τρεις χιλιάδες κάτι που φαίνεται ανέφικτο μέχρι στιγμής.

Για να μπορέσουν να ετοιμαστούν και άλλοι δικαιούχοι ασύλου που θα μπορούν να μετακινηθούν στην ενδοχώρα πρέπει να ενισχυθεί με έμπειρο προσωπικό η υπηρεσία ασύλου αφού μέχρι στιγμής μόνο 25 περίπου υποθέσεις διεκπεραιώνει την ημέρα.

Ο Γενικός γραμματέας σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είχε επαφές με αυτοδιοικητικούς για το θέμα τις απομάκρυνσης του ΚΥΤ από την πρωτεύουσα της Σάμου σε άλλο σημείο εκτός αστικού ιστού. Φαίνεται ότι έχει προτεραιότητα η αποσυμφόρηση για να υπάρξει ο οποιοσδήποτε διάλογος για το εν λόγω θέμα.

Τέλος αναμένεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες να υπάρξει μέχρι ίσως και το τέλος της εβδομάδας ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων ασύλου που θα φύγει από το νησί.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος