Η Μυτιλήνη αποχαιρέτησε τον «ήρωα του Αιγαίου»

Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, μέσα σε κλίμα βαθιά συγκίνησης αποχαιρέτησε ο λαός της Λέσβου τον άνθρωπο που έσωσε χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο, το υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή χθες τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 44 ετών, γιατί τον πρόδωσε η καρδιά του. Στο ναό του Αγίου Θεράποντα σήμερα το απόγευμα γράφτηκε ο επίλογος μια ζωής γεμάτης δράση και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Νωρίτερα, τον αποχαιρέτησαν οι συνάδελφοι του, στο σκάφος του, ΠΛΣ 602, με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, από εκεί όπου καθημερινά εξορμούσε με τους συναδέλφους του για τις θαλάσσιες περιπολίες.

Η Μυτιλήνη αποχαιρέτησε τον «ήρωα του Αιγαίου»

Όλοι οι άνδρες του λιμενικού που υπηρετούν στη Λέσβο βρέθηκαν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν, μαζί και οι άνδρες των πληρωμάτων των σκαφών της Frontex, αλλά και όλα τα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στην τελετή αποδόθηκαν τιμές στην οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενώ παρούσα ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, όλα τα πλοία απέδωσαν τιμές με αποχαιρετιστήριους συριγμούς, που ακούστηκαν σε όλη την πόλη της Μυτιλήνης, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Μαζί με τους συναδέλφους του λιμενικούς και φίλοι του που συνόδευαν τη σορό του από το λιμάνι στο ναό του Αγίου Θεράποντα με μοτοσυκλέτες Harley Davison, καθώς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της  Λέσχης Harley Davison στη Μυτιλήνη.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, όπου μετά το τέλος της δήλωσε: «Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το Λιμενικό Σώμα στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος έδειξε σε όλη την Ευρώπη πώς η ελληνική πολιτεία, πώς οι Έλληνες λιμενικοί μπορούν να σώζουν ζωές και να περισώζουν και την ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή να αποχαιρετούμε ένα τέτοιο άνθρωπο, είναι δύσκολη στιγμή γιατί γνωρίζουμε ότι αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά και μία σύζυγο. Θα δυσκολευτούνε πάρα πολύ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο και να πούμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην ξεχασθεί το παράδειγμά του και φυσικά να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την οικογένειά του».

Ο πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, που παραβρέθηκε στην τελετή δήλωσε: «Εδώ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το 602, που με αυτό το πιο μεγάλο διάστημα ανέπτυξε την πολύ σπουδαία δραστηριότητά του ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, υποκλινόμαστε, τιμάμε τη μνήμη του και σε λίγη ώρα θα τον αποχαιρετήσουμε. Τον αποχαιρετά η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι δικοί του, το Λιμενικό Σώμα, η Μυτιλήνη, η Λέσβος, το Αιγαίο ολόκληρο, η Ελλάδα ολόκληρη. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, πολύ σωστά έχει ειπωθεί, είναι και θα πρέπει να είναι, και έτσι πρέπει να το πούμε όλοι, το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτός που μπόρεσε να μας δώσει και με τον επαγγελματισμό του και με τη δημοκρατική νομιμότητα και με τον ανθρωπισμό του εκείνα τα εργαλεία για να ζήσουμε και ως λαός και ως χώρα. Μας έχει διδάξει πολλά, τον ευγνωμονούμε και τον ευχαριστούμε και η οδύνη μας συμπαραστέκεται στην οδύνη της οικογένειάς του και του Σώματος. Τιμάμε τη μνήμη του και θα την τιμάμε πάντα».

Τέλος, παρών στην τελετή ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, ο οποίος ανέφερε: «Η απώλεια του Κυριάκου, που από πάντα γνώριζα και πάντα γέμιζε ως πολίτης καταρχήν την πόλη, αλλά και του ανδρός του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, που με το όνομά του ταυτίζονται όλοι οι συνάδελφοί του για την αυταπάρνηση και το ήθος του Έλληνα λιμενικού, είναι μία απώλεια μεγάλη. Καταρχήν για την οικογένειά του αλλά και για το Λιμενικό Σώμα και φυσικά για την κοινωνία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την αγάπη μου στα παιδιά του και σε όσους πονούν αυτήν τη στιγμή».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Αιγαίου-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος