Κατάληψη επ’ αόριστον στο δημοτικό Μανταμάδου

Array

Κατάληψη στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο  Μανταμάδου πραγματοποιεί   από το πρωί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την απουσία δασκάλου της 5ης τάξης από τις 15 Δεκεμβρίου.

Το πρωί ο σύλλογος πραγματοποίησε γενική συνέλευση για το θέμα αυτό και η απόφαση ήταν ομόφωνη για κατάληψη επ’ αόριστον μέχρι να καλυφθεί η κενή θέση.  «Τα παιδιά, όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Κώστας Ζιαμπάρας μοιράζονται στις υπόλοιπες τάξεις εδώ και ένα μήνα χωρίς να γίνεται ουσιαστικό μάθημα. Η δασκάλα μετά από  άδεια ασθενείας , πήρε άδεια άνευ αποδοχών και η τάξη έμεινε ακάλυπτη. Εδώ θα μείνουμε με τα παιδιά μας μέχρι να έρθει δασκάλα στο χωριό».

Όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη «το αίτημα έχει διαβιβαστεί την Τετάρτη από την περιφερειακή διεύθυνση στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα για την κάλυψη τριών κενών δασκάλων σε σχολεία του νησιού. Συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο Σιγρίου , στο 3ο δημοτικό Μυτιλήνης και στο σχολείο του Μανταμάδου όπου και στις τρεις  περιπτώσεις , άδεια για λόγους υγείας ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί.

Το υπουργείο επρόκειτο την Παρασκευή να ανακοινώσει προσλήψεις κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε και αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την κυρία Στρατάκη και τα τρία κενά αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος