Λέσβος: «Μόνο στην Βρίσα η ποσόστωση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Απέκλεισε  ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης το ενδεχόμενο να δοθεί σε όλους  τους υποψήφιους της Λέσβου ποσόστωση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συνέπεια του μεγάλου σεισμού της 12ης Ιουνίου.

Ο υφυπουργός που επισκέπτεται σήμερα τη Λέσβο στο πλαίσιο παρακολούθησης του νέου συστήματος για την επαγγελματική εκπαίδευση, παρεχώρησε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης του νησιού και ερωτηθείς για τις προθέσεις του υπουργείου , μετά και το παράδειγμα των προηγούμενων σεισμών στη Λευκάδα και την Κεφαλονιά όπου δόθηκε για δύο χρόνια ποσόστωση στους υποψήφιους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν κατηγορηματικός « η νομοθεσία προβλέπει για την επόμενη εξεταστική περίοδο του σεισμού ποσόστωση στους υποψήφιους και όχι και για τη δεύτερη χρονια. Μόνο αν υπάρχει τεκμηριωμένος λόγος με συγκεκριμένα στοιχεία για το αν υφίστανται λόγοι να ισχύσει για δεύτερη χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύσει κάτι τέτοιο παρά μόνο για την περιοχή της Βρίσας όπου θα το εξετάσουμε. Στην περίπτωση της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς κακώς δόθηκε για δεύτερη χρονιά».

Ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τα ΕΠΑΛ της Μυτιλήνης και αύριο τα ΕΠΑΛ Καλλονής, Πλωμαρίου και Γέρας για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στην τεχνική εκπαίδευση , ενώ μετέβη και στον Καρά Τεπέ που εδώ και δύο μήνες λειτουργεί το νηπιαγωγείο για τα προσφυγόπουλα.

Για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ο κύριος Μπαξεβανάκης παραδέχτηκε ότι το σύστημα των αναπληρωτών πρέπει να αλλάξει «δεν μπορούμε να έχουμε 25.000 εκπαιδευτικούς να οργώνουν για χρόνια την Ελλάδα, τόνισε. Μέχρι το καλοκαίρι θα νομοθετηθεί ο τρόπος μόνιμων διορισμών και θα ανακοινωθεί ο αριθμός και το χρονοδιάγραμμα από τον Υπουργό».

Για το Μουσικό σχολείο ο Υφυπουργός Παιδείας επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του Υπουργείου ότι θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση νέου σχολείου, αφού ο δήμος βρει χώρο, και ο διάδοχος του ΟΣΚ οι Κτηριακές Υποδομές εκπονήσουν τη μελέτη.

Τέλος τόνισε ότι το Σεπτέμβρη το υπουργείο θα είναι σε θέση από άποψη προσωπικού, αλλά και υποδομών στο Βόρειο Αιγαίο όπως συμπλήρωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης, να ξεκινήσει για όλα τα παιδιά 4 και 5 χρονών την δίχρονη εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος