Λέσβος: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ο Στρατής Ζαφείρης

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο , εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο μέχρι πρότινος ΓΓ Βιομηχανίας, Λέσβιος στην καταγωγή Στρατής Ζαφείρης. Ο κύριος Ζαφείρης υπέβαλε την παραίτησή του πριν από λίγες μέρες από τη ΓΓ Βιομηχανίας καθώς όπως είπε «δεν είμαστε δεμένοι με την καρέκλα , έκλεισε ένας κύκλος και είμαι έτοιμος να προσφέρω με διαφορετικό τρόπο». Όντας σε ένα πόστο νευραλγικό για τον παραγωγικό τομέα, και ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πολλές φορές τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να διαπιστώσει όπως ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα και μάλιστα τις περισσότερες φορές κοινά στα νησιά , υπάρχουν όμως και τρομερές δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί. Το τρέχον ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται και μάλιστα στο Βόρειο Αιγαίο δε θα απορροφηθεί. Το επόμενο ΕΣΠΑ , διπλάσιο σε διαθέσιμα κονδύλια 660 εκ. ευρώ, πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη των νησιών. Όμως πρώτα απ όλα πρέπει από τώρα να γίνουν μελέτες για να δούμε τί θέλουμε; τί δυνατότητες υπάρχουν; και στη συνέχεια να εκπονηθούν μελέτες εφαρμογής. Η Περιφέρεια για να αλλάξει χρειάζεται δημιουργικούς ανθρώπους και είμαι ήδη στη διαδικασία επαφής με αυτούς τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μας».

Ο Στρατής Ζαφείρης στη ΓΓ Βιομηχανίας, ξεκίνησε το πρόγραμμα σύνδεσης του Τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και την μεταποίηση, ενώ ξεμπλόκαρε και το αδιέξοδο των ελαιοτριβείων που αδυνατούσαν να αδειοδοτηθούν λόγω της υπορβολικής νομοθεσίας στη διαχείριση του κατσίγαρου.

Ο Στρατής Ζαφείρης από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου, είναι χημικός μηχανικός, εκ των βασικών συμμετεχόντων στη συντονιστική γραμματεία του τμήματος Βιομηχανίας ΣΥΡΙΖΑ, εργάστηκε ως επιβλέπων μηχανικός σε μεγάλα έργα, ενώ υπήρξε επί δεκαετία πρόεδρος των χημικών μηχανικών και εκλεγμένος στην επιτροπή Βιομηχανίας του ΤΕΕ.

Ακούστε τι είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Στρατής Ζαφείρης για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια αλλά και για το πρόγραμμα σύνδεσης του τουρισμού με τον αγροδιοτροφικό τομέα .

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος