Σάμος: Όχι στην αξιολόγηση από τους εργαζόμενους

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου αναφέρονται στην «ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο, αλλά και τις βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία των υγειονομικών και των ασθενών».

Ακόμη καλούν τους εργαζόμενους «οργανωμένα κι αποφασιστικά να συμμετέχουν στην αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης». Αναλυτικά στην ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρουν:

«Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η δική μας φωνή, η πάλη για τις ανάγκες όλων των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας –Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ ενάντια στην εντατικοποίηση και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Έχουμε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο, βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία των υγειονομικών και των ασθενών . Ασθένειες που είχαν εξαλειφτεί, επανεμφανίζονται!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να μας γονατίσει με νέες περικοπές, κατά 500 εκ. ευρώ λιγότερα, ενώ παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού κατά 1 δις ευρώ επιπλέον. Συγκεκριμένα, το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 έχει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκ ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα, οι παρεμβάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου μας και η κινητοποίηση όλων των συναδέλφων είχαν αποτέλεσμα, η διοίκηση κατέβαλε χθες τα δεδουλευμένα των συναδέλφων μας σε νυχτερινά-αργίες-υπερωρίες. Το Δ.Σ. του συλλόγου παρακολουθεί στενά το ζήτημα και ζητάει να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εργαζομένων έως το τέλος του 2017.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η πρόσφατη τροπολογία «Γεροβασίλη» που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, επιβεβαιώνει το αντιδραστικό περιεχόμενο του νόμου αξιολόγησης. Το αστικό κράτος γίνεται πιο επιθετικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, τους χιλιάδες συμβασιούχους, το λαό. Ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου μέσα από τη “στοχοθεσία”. Ενός νοσοκομείου που θέλει τον ασθενή πελάτη και τον υγειονομικό φθηνό, ευέλικτο και υποταγμένο προσωπικό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οργανωμένα κι αποφασιστικά να συμμετέχουν στην αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Όποια μέτρα και αν πάρουν και αυτός ο νόμος και αυτή η «αξιολόγηση» έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων. 

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας μέχρι τέλους (23/10) για να μην λυγίσουν, συνεχίζουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους συναδέλφους μας που έδωσαν αξιολόγηση, ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ.

­Δεν νομιμοποιούμε καμιά «αξιολόγηση», που θα γίνει για εμάς, χωρίς εμάς.

Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών στις σχετικές Δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή

î Καλούμε όλους τους συναδέλφους – υπαλλήλους & προϊσταμένους – να σταθούν απέναντι στην απεργοσπαστική, διασπαστική επιλογή, απέναντι στην τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ.

î Να μη δεχτούν να αποδυναμωθεί η αγωνιστική διεκδίκηση – να μην παραδώσουν το όπλο της συλλογικής δράσης

î Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, για μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών, αλλά και ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις αντεργατικές – αντιλαϊκές στοχεύσεις, ενάντια στην τιμωρητική λογική κυβέρνησης και κομμάτων, που ψηφίζουν-στηρίζουν την αντεργατική πολιτική.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει «να σηκωθεί», σε όποιον θέλει να βλέπει τον συνάδελφο του στα μάτια, σε όποιον δεν ξεχνά τι θα πει άνθρωπος…  

Ότι πάνω απ’ όλα άνθρωπος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται, ονειρεύεται, δημιουργεί, διαμορφώνει το μέλλον του, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ»!

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος