Το «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της Λέσβου

Άλλο ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι έζησαν τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών), περισσότερα από 150 παιδιά κάθε ηλικίας  των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου ξεκίνησε με την κοινή κατασκήνωση της 2ης και της 3ης Αγέλης Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης από τις 27 Ιουνίου ως τη 1 Ιουλίου στην περιοχή του ¨Αι Γιάννη στο Βαφειό της Μήθυμνας..Το «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της Λέσβου

Στον ίδιο χώρο στη Μήθυμνα, από τις 2 έως τις 9 Ιουλίου, ακολούθησε η κατασκήνωση των Προσκόπων της 2ης ομάδας Προσκόπων Μυτιλήνης.

Το «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της Λέσβου

Παράλληλα στην περιοχή της Ψιριάρας στην παραλία του Μολύβου από την 1η ως τις 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά οι κατασκηνώσεις της Αγέλης Λυκοπούλων και της Ομάδας των Προσκόπων του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

Το «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της Λέσβου

Τη σκυτάλη των καλοκαιρινών δράσεων των Προσκόπων πήραν από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου οι Πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης που ταξίδεψαν και κατασκήνωσαν στο Σούνιο της Αττικής.

Το «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της Λέσβου

Μετά τις πετυχημένες κατασκηνώσεις των Λυκοπούλων και των Προσκόπων ήρθε η ώρα για μια πετυχημένη θερινή μεγάλη δράση υπαίθρου για τους Ανιχνευτές της Μυτιλήνης από τις 23 μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Το «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της Λέσβου

Μια βδομάδα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σύρο, στη Μύκονο, στη Δήλο και στη Γυάρο. Με έρευνα για τις δύσκολες μέρες για τη Δημοκρατία. Επισκέψεις και συναντήσεις γνώσης, σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού. Έρευνα για την κοινότητα των «άλλων» Ελλήνων, τους καθολικούς των Κυκλάδων. Και φυσικά με ζωή στη μοναδική φύση των νησιών αλλά και προσφορά στην κοινότητα της Άνω Σύρας με τον ευπρεπισμό του «κοιμητηρίου των αγγέλων». Τέλος με γνωριμία με παραδοσιακές επαγγελματικές δραστηριότητες στις Κυκλάδες και φυσικά με τον αναπτυγμένο τουρισμό των περιοχών, τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που δημιουργεί.

Το «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της ΛέσβουΤο «προσκοπικό καλοκαίρι» των παιδιών της Λέσβου

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των φετινών δράσεων τους. Τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό. Την Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Το Δήμο Λέσβου, το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τους Αντιδημάρχους. Και το Δήμο Σύρου.

Το Διοικητή και το προσωπικό της 98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 603 στη Σύρο, τους ανθρώπους των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού. Τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Τάσο Ταστάνη.

Τους χορηγούς των δράσεων, τον Κώστα Τζίλα και το E-Radio, το μεγαλύτερο ελληνικό κατάλογο ραδιοφώνων. Το Νίκο Καραμόσχο και τα σούπερ μάρκετ «Α.Β Βασιλόπουλος». Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου. Την εταιρεία «Κοινοπραξία τουριστικών πλοίων Μυκόνου – Δήλου» και τον Φρατζέσκο Νάζο. Τον Ηλία Πίκουλο και το «Picolo tours»,  τη Διοίκηση και το προσωπικό της «Hellenic Sea Ways» και της «Blue Star Ferries».

Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ανθρώπους των νησιών, τις τοπικές κοινωνίες και τις προσκοπικές οικογένειες στη Σύρο, τη Μύκονο, του Προσκοπικού Κέντρου Σουνίου και του 8ου Συστήματος Προσκόπων Αθήνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος