Ξεχείλισε η αγανάκτηση στην κινητοποίηση των αγροτών στη Λέσβο

Συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης απαίτησαν οι αγρότες της Λέσβου, για να του θέσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κόσμος του νησιού από την συνεχή πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, κυρίως ως αποτέλεσμα της καραντίνας που ακόμα ισχύει στο νησί για την ευλογιά.

Ξεχείλισε η αγανάκτηση στην κινητοποίηση των αγροτών στη ΛέσβοΟι αγρότες του νησιού βγήκαν  στους δρόμους χθες στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας . Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου κινητοποίησε συλλόγους και συνεταιρισμούς αγροτών και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία του ΙΚΑ , εκεί έφτασε και με πορεία από την πλατεία Σαπφούς και η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου. Ακολούθησε πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου όπου οι αγρότες έριξαν τόνους γάλα και μαλλί από πρόβατα, ζητώντας άμεσα συνάντηση στη Μυτιλήνη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,

Ο Γενικός Διευθυντής της Γραμματείας ανέλαβε τις επαφές με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ενημέρωσε τους αγρότες ότι θα μπορέσει να τους δει στις 5 Ιουνίου. Ανένδοτοι οι αγρότες επέμεναν να μεταβεί ο υπουργός στη Μυτιλήνη.  Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των αγροτών από συλλόγους και συνεταιρισμούς όλου του νησιού την Δευτέρα στις 9:00 το βράδυ στην Αγία Παρασκευή για να αποφασίσουν από κοινού τις περεταίρω κινήσεις τους,

Ξεχείλισε η αγανάκτηση στην κινητοποίηση των αγροτών στη ΛέσβοΤο κάλεσμα της σημερινής κινητοποίησης έκανε η Ομοσπονδία, όμως ανταποκρίθηκαν αγρότες και από συνεταιρισμούς του νησιού όπως του Μεσοτόπου. Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου  Δημήτρης Καραγιάννης «από το γάλα φέτος ο παραγωγός έχασε 25 λεπτά, οι έμποροι αγοράζουν με 75 λεπτά το λίτρο, ενώ την ίδια ώρα πουλάνε πανάκριβα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στο κρέας συμβαίνει το ίδιο , την ίδια ώρα όλα τα αγροτικά εφόδια είναι στα ύψη ενώ από 1η Ιουνίου με την αύξηση του ΦΠΑ η κατάσταση για μας θα γίνει ακόμα χειρότερη. Κάθε μέρα πετάμε το γάλα μας σε εξεφτελιστικές τιμές στα καζάνια των εμπόρων, σήμερα εδώ που το ρίξαμε έπιασε τόπο, ακούστηκαν τα προβλήματά μας»

Ξεχείλισε η αγανάκτηση στην κινητοποίηση των αγροτών στη ΛέσβοΓια το θέμα της καραντίνας για την ευλογιά αλλά και για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στη διαδικασία παραγωγής της φέτας, όπου γάλατα ελληνοποιούνται και βαφτίζονται αιγοοπρόβεια, οι αγρότες τονίζουν  ότι είναι μεν ευθύνη των υπηρεσιών της περιφέρειας , αλλά απαιτούν από το υπουργείο να λάβει μέτρα για να σταματήσουν να καρπώνονται οι έμποροι τον κόπο του παραγωγού.

Ξεχείλισε η αγανάκτηση στην κινητοποίηση των αγροτών στη Λέσβο     «Σήμερα δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά θα έπρεπε να ήμασταν περισσότεροι, μεγαλύτερη εκπροσώπηση από τους συνεταιρισμούς  και οι αγρότες που βιώνουν το πρόβλημα να είναι στο δρόμο, είπε στο σταθμό μας ο γραμματέας του αγροτικού συνεταιορισμού Μεσοτόπου Μάνος Κωνσταντιδέλλης. Οι τιμές των προϊόντων μας βρίσκονται στον πάτο, οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούμαστε να πληρώνουμε είναι δυσβάσταχτες ο αγροτικός κόσμος δεν αντέχει άλλο.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος