Ρ. Κράτσα: Ανησυχία από την εγκατάλειψη της Λευκάδας

Βαθιές ανησυχίες της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου από την εγκατάλειψη της Λευκάδας.
Ρόδη Κράτσα: «Η Λευκάδα χρειάζεται άμεσα ένα ολοκληρωμένο και πολυδιάστατο στρατηγικό σχέδιο για να αναπτυχθεί και να αναβαθμιστεί τουριστικά. Θα κάνουμε τα «αδύνατα» για κάποιους, δυνατά για τον τόπο».

Η προσβασιμότητα στο νησί της Λευκάδας, η ισόρροπη ανάπτυξη του ορεινού όγκου της και των παραλιακών περιοχών της, τα απορρίμματα και η αδυναμία των τοπικών κυβερνητικών και περιφερειακών αρχών να δώσουν λύση στην διαχείρισή τους, ήταν οι βασικοί άξονες που ανέπτυξε με τους αρμοδίους φορείς, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου κατά την πενθήμερη διαμονή της σε Λευκάδα και Μεγανήσι.

Στις συναντήσεις της η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν το νησί, τα ζωτικά προβλήματά του, αλλά και για τα προγραμματισμένα έργα, τα οποία, όπως διαπίστωσε, υλοποιούνται με μεγάλη καθυστέρηση.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων της η κα Κράτσα είχε ανταλλαγή απόψεων με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος κ.κ Θεόφιλο, με τον βουλευτή κ. Αθανάσιο Καββαδά τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, τον Αντιπεριφερεάρχη κ. Θεόδωρο Χαλικιά, με τις Λιμενικές και Πυροσβεστικές Αρχές, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων από το Επιμελητήριο Λευκάδας, την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας, την Ομοσπονδία Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Λευκάδας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λευκάδας «ΤΑΟΛ» .

Η υποψήφια Περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης τα χωριά Δράγανο κα Αθάνι καθώς και τις περιοχές των παραλιών Εγκρεμνοί και Γυαλός, όπου διαπίστωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του 2015.

Συζήτησε με επαγγελματίες και κατοίκους των εν λόγω περιοχών και διαπίστωσε την αγανάκτηση για την έλλειψη πολιτικής για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, τις αποζημιώσεις των αστέγων και την αποκατάσταση των γκρεμισμένων εκκλησιών.

«Η Λευκάδα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που θ’ αφορά στην προσβασιμότητά της με βασικό έργο την υποθαλάσσια οδό, στην ισόρροπη ανάπτυξη ορεινού όγκου και παραλιακών περιοχών, στην εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες στην τουριστική αναβάθμισή της αξιοποιώντας το απαράμιλλο φυσικό κάλος και τον πολιτισμό της», ανέφερε μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η υποψήφια Περιφερειάρχης.

Παράλληλα η κα Κράτσα , επισκέφθηκε το Νυδρί και στην Βασιλική το αγκυροβόλι, αλλά και το Ιατρικό Κέντρο της Νότιας Λευκάδας το οποίο, όπως διαπίστωσε βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ενώ μετέβη και στο Μεγανήσι (στα χωριά Βαθύ, Κατωμέρι και Σπαρτοχώρι), όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παύλο Δάγλα, επαγγελματίες, κατοίκους και ιδιαίτερα με νέα παιδιά που ζουν εκεί ολόκληρο τον χρόνο και δημιουργούν.

Τέλος η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, εκκλησιάστηκε στην ιστορική Μονή της Φανερωμένης όπου είχε μία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρο Ασπρογέρακα.

Τη σχετική ανακοίνωση κάνει το γραφείο της ζακυνθινιάς στην καταγωγή, υποψήφιας, με τη στήριξη της ΝΔ, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος