Ζάκυνθος-Κεφαλονιά-Ιθάκη: Δεμένα πλοία, κλειστά σχολεία, διακοπές ρεύματος

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ ακολούθησε ανάλογη ανακοίνωση με σχετικές οδηγίες και από τον Δήμο του νησιού, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, είναι αρκετά ισχυροί, ένα φυσικό φαινόμενο, που, απέκτησε την κωδική ονομασία «Ξενοφών».

Να σημειωθεί ότι, όπως και σήμερα, έτσι και αύριο, σύμφωνα με τον Δήμο Ζακύνθου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στο νησί, ενώ το ίδιο θα συμβεί αύριο και σε Κεφαλονιά-Ιθάκη, με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη, ωστόσο, σήμερα λειτούργησαν κανονικά τα σχολεία στο νομό.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν διακοπεί όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς Ζάκυνθο, αντίστοιχα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη και παράλληλα, εκδίδονται-συνεχώς- έκτακτα δελτία τύπου, από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου-και όχι μόνο-για τους θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο, με σχετικές οδηγίες για ιδιοκτήτες σκαφών κ.α.

Μεταξύ των προβλημάτων που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ήταν και οι διακοπές ηλεκτροδότησης εχθές βράδυ σε αρκετές περιοχές στη Ζάκυνθο, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχη αναφορά για Κεφαλονιά-Ιθάκη.

Στο μεταξύ, από εχθές το βράδυ, αλλά και σήμερα, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές στην Κεφαλονιά, στην οποία, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στον εθνικό δρυμό του Αίνου.

Όπως είναι αυτονόητο, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμεναρχεία, Πολιτική Προστασία, Δήμοι, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εθελοντικές οργανώσεις κτλ), ενόψει και του «Μεσογειακού Κυκλώνα» ή αλλιώς του «Ζορμπά», που σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται άμεσα να «χτυπήσει το νότιο Ιόνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στη Ζάκυνθο, αλλά με το νησί, να βρίσκεται μακριά από το επίκεντρο.

φωτο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος