Ζάκυνθος: Τους πρώτους υποψήφιους με την “ΑΝΑΣΑ” παρουσίασε ο Θ.Γαλιατσάτος

Οι πρώτοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά” για τη Ζάκυνθο παρουσιάστηκαν εχθές από τον επικεφαλής και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ζακύνθου.

Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά):
Αθανάσιος Καραΐσκος, εκπαιδευτικός
Παρθένα (Νένα) Κουρουμπλή, ιδιωτική υπάλληλος
Διονύσιος Μπάστας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου
Ελευθέριος Νιοτόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου
Σταύρος Παντής, συνταξιούχος, αθλητής ΑμΕΑ
Τζανέτος Πομόνης, Δρ. Μηχανικός Η/Υ και πληροφορικής, σύμβουλος Ανάπτυξης

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι η ΑΝΑΣΑ ήταν πάντα παρούσα στα κοινά, στους αγώνες μαζί με το λαό και έχει επιδείξει σημαντική δράση για θέματα των Ιονίων Νήσων από το 2010. “Και ως αντιπολίτευση και τώρα ως περιφερειακή αρχή έχει γίνει σαφές σε όλους τους συμπολίτες μας ότι εργαζόμαστε με συνέπεια, επιμονή και πείσμα για να καταφέρουμε να δώσουμε στα νησιά μας τη θέση που τους αξίζει”, είπε.

Υπενθύμισε ότι σήμερα τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων, από την τελευταία θέση που την παρέλαβε η ΑΝΑΣΑ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Επίσης η περιφερειακή αρχή έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη των Ιονίων Νήσων ως εταίρου ισότιμου, ικανού και αξιόπιστου για ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων, συμμέτοχου στα Κέντρα λήξης αποφάσεων στην Ελλάδα και την ΕΕ και στα διακρατικά προγράμματα.

Ζάκυνθος: Τους πρώτους υποψήφιους με την “ΑΝΑΣΑ” παρουσίασε ο Θ.Γαλιατσάτος

Ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στα έργα που χρηματοδοτούνται, έχουν παραδοθεί η βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και δήλωσε ικανοποιημένος για τον ρυθμό ανάπτυξης: “Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις ΑΕΠ ανά κάτοικο, στις τελευταίες θέσεις ανεργίας, και δεν το λέμε εμείς, το αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Οπότε όσοι μιλούν για εγκατάλειψη και μεμψιμοιρούν, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά και να επενδύουν σε καταστροφολογία που δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στους πολίτες του τόπου μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Η αναγνωριστική μελέτη Βορρά – Νότου των Ιονίων Νήσων εκπονείται και σχεδιάζεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Ζακύνθου και ο Θ. Γαλιατσάτος έκανε λόγο για “την πραγματικά Ιόνια οδό, που θα βάλει βάσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη στα νησιά μας, συνεργασίες και με άλλους εταίρους και καταδεικνύει τον πραγματικό σχεδιασμό που ξεδιπλώνουμε και θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα”, είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΠΙΝ, με την “Ιόνιο Συμμαχία κατά της Φτώχειας”, τους ωφελούμενους των προγραμμάτων, τους μη έχοντες, τις οικογένειες, τα παιδιά, τις γυναίκες θύματα βίας, τους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, τους έχοντες ανάγκη απεξάρτησης, τις ευαίσθητες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες κ.α. “Οι δομές που λειτουργούμε, με σταθερή και συνεχή χρηματοδότηση, θα παρουσιαστούν το τελευταίο 10ήμερο του μήνα στη Ζάκυνθο και στα υπόλοιπα νησιά, ώστε να δουν όλοι το έργο που έχουν προσφέρει”, δήλωσε.

Ικανοποιημένος επίσης δήλωσε από τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, ενώ η περιφερειακή αρχή από την πλευρά της έχει καταφέρει να εξοπλίσει και θωρακίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες για τις δράσεις που χρειάζονται. “Οι δράσεις μας αυτές αποδεικνύουν ότι έχουμε μια εξαιρετικά φιλολαϊκή πολιτική, γιατί αυτό σημαίνει να είσαι κοντά στους πολίτες και το λαό, όταν αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες και τις αγωνίες του και φροντίζεις να τις καλύπτεις”, δήλωσε.

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε ακόμη στις εξαιρετικές σχέσεις και το καλό επίπεδο συνεννόησης με τους Δήμους των νησιών, “ανεξαρτήτως κομματικών ή πολιτικών τοποθετήσεων”, της Εκκλησίας και των δομών που λειτουργούν στα Ιόνια Νησιά “στηρίζοντας δράσεις και έργα που ωφελούν και αναδεικνύουν το κοινό μας έργο”.

Ζάκυνθος: Τους πρώτους υποψήφιους με την “ΑΝΑΣΑ” παρουσίασε ο Θ.Γαλιατσάτος

Τέλος ο Θ. Γαλιατσάτος παρουσίασε τους υποψηφίους και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν και δίνουν τη μάχη μαζί με την ΑΝ.Α.Σ.Α. για τις εκλογές του Μαΐου, είτε ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια είτε ως σύντροφοι, υποστηρικτές και συνοδοιπόροι. Κι ολοκλήρωσε ευχαριστώντας κι εκείνους που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό της Περιφερειακής Αρχής “γιατί η σύνθεση απόψεων είναι αναγκαία και το επόμενο διάστημα ενισχύει τις συνεργασίες και τις συμπράξεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι σε προγραμματική βάση να βαδίσουμε με όσες και όσους επιθυμούν διαφανείς διαδικασίες, συνεννόηση, συνέργειες και δράσεις ανοικτές στην κοινωνία κι όχι κάτω από τα τραπέζια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος