Η διάσημη παραλία της Εύβοιας από το σποτ του Υπουργείου Τουρισμού για το 2020 είναι και μία από τις ομορφότερες της Εύβοιας. Αρκετοί την γνωρίζουν και ως παραλία Χρυσή Άμμος αντί του επίσημου Μεγάλη Άμμος.

Ανεξάρτητα όμως με πιο όνομα την γνωρίζει ο κάθε ένας, αυτό που κάνει ιδιαίτερη την παραλία του Μαρμαρίου είναι ότι αυτή αλλάζει μέγεθος και σχήμα καθώς η ακτογραμμή μετακινείται ανάλογα με τη φορά του ανέμου και των κυμάτων.

Μία γλώσσα άμμου δημιουργεί την παραλία της Μεγάλης Άμμου στο Μαρμάρι

Μία γλώσσα άμμου δημιουργεί την παραλία της Μεγάλης Άμμου στο Μαρμάρι

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία “γλώσσα” άμμου μέσα στα νερά του βόρειου Ευβοϊκού και τον κόλπο του Μαρμαρίου. Η ακτή έχει μήκος περίπου 250 μέτρα και αρκετό φάρδος που στο μεγαλύτερο σημείο του φτάνει και τα 60 μέτρα. Πάνω σε αυτή την γλώσσα άμμου δημιουργείται και άλλη μία γλώσσα με νότια κατεύθυνση δημιουργώντας έτσι ακόμα μία μικρή παραλία προστατευμένη καλύτερα από τον καιρό.

Παραλία Μεγάλη Άμμος, ο παράδεισος των Kite Surfers

Παραλία Μεγάλη Άμμος, ο παράδεισος των Kite Surfers

Δείτε το βίντεο με τους kite και wind surfers στην παραλία Μεγάλη Άμμος Μαρμαρίου.

Γενικά πάντως η συγκεκριμένη παραλία φημίζεται για τους ανέμους της που την κάνουν αγαπημένο μέρος στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Wind Surfers και Kite Surfers έχουν την τιμητική τους εδώ με το σημείο να είναι γνωστό παγκόσμια αφού τα εξειδικευμένα με το άθλημα, ευρωπαϊκά περιοδικά την παρουσιάζουν ως ιδανικό σημείο για τους αθλητές και “εραστές” της σανίδας.

Παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι Ευβοίας

Παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι Ευβοίας

Μπορεί να είναι μία από τις παραλίες του Ευβοϊκού, στην πραγματικότητα όμως είναι εκτός Ευβοϊκού κόλπου και βλέπει Αιγαίο καθώς απέναντι της έχει την Ραφήνα και στα νότια την Τζιά (Κέα).

Στην παραλία λειτουργεί καντίνα – beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πως θα πάτε

Παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι Ευβοίας

Παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι Ευβοίας

Η παραλία Μεγάλη Άμμος Μαρμαρίου απέχει από την Χαλκίδα 115 χιλιόμετρα τα οποία για να τα διανύσετε θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες οδικώς. Από Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, λίγο μετά το Αλιβέρι και στο χωριό Λέπουρα κάνετε δεξιά προς Κάρυστο (υπάρχει σχετική σήμανση). Ο δρόμος μέχρι και τα Μεσοχώρια είναι αρκετά καλός, από εκεί μέχρι και λίγο μετά τα Στύρα θέλει προσοχή. Δείτε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ευβοίας για Μαρμάρι.

Στο Μαρμάρι μπορείτε να πάτε και με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας που εκτελεί το δρομολόγιο Μαρμάρι – Ραφήνα – Μαρμάρι.

Που θα φάτε

Η παραλία Μεγάλη Άμμος διαθέτει καντίνα από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια σνακ για την παραμονή σας στην παραλία ενώ η γειτονική παραλία Μαρμαρίου έχει αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες.

Που θα μείνετε

Αρκετές οι επιλογές διαμονής στο Μαρμάρι με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αρκετές επιλογές διαμονής και στην γειτονική Κάρυστο με Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ακολουθείστε μας στο Google News