Την Παρασκευή 23/2/2018 ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας συναντήθηκε με το ΔΣ και μέλη του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Φλώρινας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές καθαρίστριες, που εργάζονται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αλέκα Κερτσάνη αναφέρθηκε στο εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών, στην αβεβαιότητα της μελλοντικής εργασίας τους, στην έλλειψη στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τους αλλά και στις ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές τους. Αναφέρθηκε, επίσης, και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε ο κλάδος τους το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Βουλευτής αρχικά συνεχάρη τις εργαζόμενες για την μαχητικότητά τους και τις προέτρεψε να συνεχίσουν να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Επεσήμανε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της εργασίας τους, με την οποία προσφέρονται τα μέγιστα στην σχολική κοινότητα. Ο κ. Σέλτσας διαβεβαίωσε τις σχολικές καθαρίστριες ότι στέκεται δίπλα τους στον αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε μέσα από έναν γόνιμο διάλογο να εξευρεθεί λύση στα προβλήματά τους.