Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας γίνεται πράξη, μετά από πολλές προσπάθειες και σκληρή δουλειά. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καινοτομεί και πρωτοπορεί με ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μπορεί να παρέχει προς όφελος των επιχειρήσεων.


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επενδυτικής Επιτροπής, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ & Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, εκπρόσωπος του Γ. Γραμματέα Βιομηχανίας και τα μέλη της Επιτροπής, όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και το επιχειρηματικό σχέδιο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τα επόμενα βήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής στον τομέα της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας.

Το συγκεκριμένο Ταμείο θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας και θα δώσει κίνητρα για βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης, της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

«Αυτό που οραματίστηκαν οι επιχειρηματίες, για τη δημιουργία ενός Ταμείου, σήμερα γίνεται πράξη. Θα έχουν πλέον ένα χρηματοδοτικό εργαλείο να τρέξουν τις επενδύσεις τους, αλλά και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.