Κέντρου Κοινότητας σχετικά με τροποποιήσεις αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας ενημερώνει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ13/οικ./33475/1935 [ΦΕΚ Β’ 2281] Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» τροποποιούνται βασικά σημεία του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. 

Υποχρεώσεις των δικαιούχων του Κ.Ε.Α.

i) Οι δικαιούχοι ΚΕΑ καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που δύνανται να εργαστούν και δε διαθέτουν κάρτα ανεργίας εγγράφονται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησής τους στο Κ.Ε.Α. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω υποχρέωσης ορίζεται η 01/08/2018 (Άρθρο 6).

ii) Ειδικά οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε: α) σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών, β) εσπερινά γυμνάσια (Άρθρο 6).

Δημοτικής Αγοράς 70
Τηλέφωνο  23850 45969 / 45891
Email :kk3@cityoflorina.gr

Φλώρινα,  18/7/2018