Χολαργός - Προμηθέας 57-69

Γιώργος Κούβαρης
Χολαργός - Προμηθέας 57-69

bet365

Ο Προμηθέας Πάτρας σημείωσε την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League αφού κατάφερε να περάσει και από την έδρα του Χολαργού κερδίζοντας με 69-57. Καλύτεροι οι Μπράουν και Λίποβι.

Κάθε εβδομάδα και σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ο Προμηθέας αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η φετινή του πορεία εντός και εκτός των συνόρων. Μετά την ευρωπαϊκή νίκη του στην έδρα της Νεπτούνας, η ομάδα της Πάτρας δεν... σταμάτησε ούτε στον Χολαργό!

Το τελικό σκορ (69-57) αποτυπώνει στο έπακρον τα όσα συνέβησαν στο ματς αφού ο Προμηθέας έφτασε στο ρελαντί στην τελική επικράτηση χωρίς να κινδυνεύσει καθόλου. Ο Ρίον Μπράουν ήταν εκείνος που έκανε την (μεγαλύτερη) διαφορά στο ματς έχοντας 19 πόντους και 3/6 τρίποντα, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Λίποβι με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την μεγάλη τους αστοχία στα τρίποντα έχοντας μόλις 2/22 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα!

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Το ματς

Ο Προμηθέας ήταν η ομάδα που άρχισε να ελέγχει από νωρίς το παιχνίδι και μετά το πεντάλεπτο (9-10) να «ανοίγει» την διαφορά και να τη στέλνει στο +5 (10-15) με τον Λίποβι να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για το καλάθι των γηπεδούχων. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε μετά το δεκάλεπτο (15-19) αφού οι Πατρινοί διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα φτάνοντας και στο +10 (17-27) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο Ρίον Μπράουν ήταν εκείνος που είχε πάρει την σκυτάλη σε αυτό το διάστημα (11 πόντοι) ενώ η διαφορά πήγε και στους 11 πόντους (18-29). Ο Χολαργός είχε μειώσει και στους 4 πόντους (32-36) στα 29'' πριν από το τέλος του α' μέρους αλλά ο Μπράουν με πέντε σερί πόντους (και highlight το τρίποντο από το κέντρο) έστειλε εκ νέου τον δείκτη του σκορ σε όρια διψήφιας διαφοράς (32-41).

O Μπράουν δεν... σταμάτησε ούτε μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μαζί με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη ήταν εκείνοι που κρατούσαν σταθερά το προβάδισμα για λογαριασμό των Πατρινών. Άλλωστε στο 28' ήταν στους 10 πόντους (44-54) ενώ έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα έφτασε για πρώτη φορά και στους 12 πόντους (50-62). Η αστοχία ωστόσο των γηπεδούχων έξω από τα 6.75 μέτρα ήταν ο... μεγαλύτερος εχθρός για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη με αποτέλεσμα να τελειώσουν οι παίκτες του το ματς με 2/22 τρίποντα και ποσοστό 9%!!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: O Προμηθέας είχε περισσότερες από τις... διπλάσιες ασίστ από τους γηπεδούχους (19-8), ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στα δίποντα (20/38) ενώ είχε υπομονή σε επίθεση και άμυνα, ακόμα και τις στιγμές που ο Χολαργός προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ρίον Μπράουν ήταν εξαιρετικός έχοντας 19 πόντους με 5/9 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ ο Λίποβι πρόσθεσε άλλους 15 πόντους με 1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οι Αμερικανοί Ντάριν Ντόρσεϊ και Γιαβόντε Χόκινς δεν βοήθησαν καθόλου τον Χολαργό έχοντας στο σύνολο 6 πόντους με 3/14 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 5-0 του Προμηθέα στα τελευταία 29 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου αφού από το +4 έφτασε στο +9 με τη λήξη του ημιχρόνου και έτσι μπόρεσε να έχει την ψυχολογία να διαχειριστεί το ματς και παράλληλα να αυξάνει τον δείκτη του σκορ.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με συνεχόμενους πόντους στην 3η περίοδο βοήθησε τον Προμηθέα να κρατήσει την διαφορά κοντά στους 10 πόντους.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φοβερό τρίποντο του Ρίον Μπράουν λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου ακριβώς με την εκπνοή του ημιχρόνου!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Χολαργός τα 2/22 τρίποντα, ενώ ο Προμηθέας το 50% στις βολές και τα χαμένα ριμπάουντ

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-41, 46-54, 57-69
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα