Άρης-Kύμη 95-60: Την ισοπέδωσε!

Άρης-Kύμη 95-60: Την ισοπέδωσε!

bet365

Ο Άρης έβαλε τέλος στο φετινό αγωνιστικό μαρτύριό του καθώς «ισοπέδωσε» την Κύμη στο Nick Galis Hall με 95-60 κι έδιωξε κάθε κίνδυνο. Τρομεροί οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Λάκι Τζόουνς, απογοητευτική η ομάδα της Εύβοιας η οποία πέτυχε δύο πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και σ’ όλο το παιχνίδι ήταν με διαφορά τουλάχιστον 25 πόντων πίσω στο σκορ.

Ο Άρης ήταν πραγματικός οδοστρωτήρας στο πρώτο ημίχρονο. Η δε Κύμη δεν εμφανίστηκε στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά το 2-2 στο πρώτο λεπτό του αγώνα ακολούθησε 24-0 σερί του Άρη! Οι «κίτρινοι» ήταν κυρίαρχοι παντού, κατευθυνόμενοι από τους εκπληκτικούς Μποχωρίδη-Τζόουνς, ενώ οι φιλοξενούμενοι με 1/13 σουτ και πολλά λάθη δεν μπορούσαν να… αναπνεύσουν. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 26-2!

Η Κύμη χρειάστηκε 13 αγωνιστικά λεπτά για να βρει το δεύτερο καλάθι της στο παιχνίδι. Ο δε Αρης συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Με πολύ πιεστική άμυνα, διαδοχικά κλεψίματα και πόντους στο transition game. Η διαφορά έφτασε έως και στο +35 (46-11, 19’), για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 49-18.

Έχοντας στο μυαλό του το πάθημα του αγώνα του πρώτου γύρου (σ.σ. ο Άρης είχε βρεθεί στο +17 αλλά ηττήθηκε), ο Άρης ξεκίνησε το ίδιο πιεστικά στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο (63-23, 25’). Η Κύμη δεν έκανε τίποτε για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της περιόδου είχε 1/13 τρίποντα και 12/41 σουτ και 17 λάθη. Έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα (74-36) στο τέλος του δεκαλέπττου.

Η τελευταία περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ο Άρης διατήρησε τη μεγάλη διαφορά και η Κύμη δεν θα μπορούσε να βρει δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης έκανε τρομερό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αμυντικά ανάγκασε την Κύμη είτε σε λάθη είτε σε σουτ απελπισίας και επιθετικά σούταρε πάνω από 50% σε δίποντα και τρίποντα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Λευτέρης Μποχωρίδης και Λάκι Τζόουνς ήταν… σεληνιασμένοι.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γκάρι ΜακΓκι σκέπασε τα καλάθια και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έβγαλε εξαιρετικές άμυνες, έδωσε κι έξτρα πάσες.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς η Κύμη δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης έκανε 24-0 σερί στην πρώτη περίοδο, απέκτησε αντίστοιχη διαφορά κι εκεί τελείωσαν όλα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης τα έκανε όλα τέλεια. Η Κύμη το… dvd του αγώνα

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Σλαφτσάκη πάνω στον Χόρτον σε προσπάθεια του Αμερικανού να καρφώσει στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 26-2, 48-19, 74-36, 95-60

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα