Η ιστορία έγραψε: Παναθηναϊκός, πρωταθλητής 2019!

Η ιστορία έγραψε: Παναθηναϊκός, πρωταθλητής 2019!

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Η ιστορία έγραψε: Παναθηναϊκός, πρωταθλητής 2019!

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης στέκεται στην κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό και στον ντόρο που προηγήθηκε όσον αφορά τον αντίπαλο των «πρασίνων» στους τελικούς και εξηγεί ότι στο φινάλε, ο τίτλος είναι εκείνος που θα «καταγραφεί» στο παλμαρέ του «τριφυλλιού».

Άλλο ένα πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του. Άλλη μια σεζόν εντός των συνόρων ολοκληρώθηκε με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώθηκε πέρυσι και πρόπερσι. Με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ελλάδας! Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το «double», έκαναν το «three peat» και παράλληλα έφτασαν τα 37 πρωταθλήματα στην ιστορία τους!

Αν μη τι άλλο, ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο του ελληνικού μπάσκετ αποδεικνύοντας συνέχεια την ανωτερότητά του και τη συνέπεια που δείχνει με τους τίτλους. Βέβαια το φετινό πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα. Φυσικά όχι επειδή αντιμετώπισε στην τελευταία στροφή των playoffs τον Προμηθέα Πάτρας και όχι τον Ολυμπιακό με τον οποίο διεκδικούσε τον τίτλο κάθε χρόνο από το 2006 και μετά.

Απλούστατα. Όλα όσα συνέβησαν εκτός των τεσσάρων γραμμών και εντός της αίθουσας του ΕΣΑΚΕ, καλό θα ήταν να ξεχαστούν το συντομότερο δυνατόν. Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο από τη στιγμή που βρέθηκε στην Α2 κατηγορία ο μεγάλος του αντίπαλος. Πάντα θα γίνεται αναφορά στη φετινή αγωνιστική σεζόν για το συγκεκριμένο γεγονός ωστόσο αυτό είναι κάτι που απασχολεί άλλους και όχι τον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε η ιστορία έγραψε: Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2019, ο Παναθηναϊκός. Το ποια ομάδα αντιμετώπισε στη σειρά των τελικών, μικρή σημασία έχει. Στο παλμαρέ των τίτλων του θα προστεθεί το 37ο πρωτάθλημα και αυτό είναι που θα πάρει θέση στο banner του ΟΑΚΑ. Και αυτό το λέω γιατί έπεσε αρκετή σπέκουλα για το γεγονός ότι απέναντί του ήταν ο Προμηθέας Πάτρας και όχι ο Ολυμπιακός.

Αν και και να σας πω την αλήθεια, ακόμα και τους «ερυθρόλευκους» να είχε απέναντί του ο Παναθηναϊκός στους φετινούς τελικούς, θεωρώ ότι το αποτελέσμα θα ήταν ίδιο και απαράλλαχτο. Και όχι. Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς από τη στιγμή που πρόκειται για ένα υποθετικό, και μόνο, σενάριο. Ο Ρικ Πιτίνο είχε φροντίσει να έχει την ομάδα του πανέτοιμη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οποιαδήποτε ομάδα και αν είχε να αντιμετωπίσει στην postseason της Basket League. Και αυτό φάνηκε μέσα στο παρκέ.

Το «τριφύλλι» δεν σταμάτησε να... ανθίζει κατά τη διάρκεια των playoffs αφού στα περισσότερα ματς σκορπούσε τον τρόμο με το μπάσκετ που έπαιζε. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έδειχνε χτυπητές αδυναμίες μέχρι και το τελευταίο ματς της regular season και έδειχνε σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Μπορεί όλα αυτά να είναι θεωρητικά ωστόσο αποτελούν την αποτύπωση της πραγματικότητας και της τεράστιας διαφοράς μεταξύ των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οπότε δεν πιστεύω ότι δεν θα είχε τύχη ο Ολυμπιακός στη σειρά. Ο Παναθηναϊκός δικαιότατα πήρε και το πρωτάθλημα, ειδικά με το μπάσκετ που έπαιζε εντός και εκτός των συνόρων στο τελευταίο 1/3 της σεζόν. Φυσικά την επιτυχία πιστώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό ο Ρικ Πιτίνο ο οποίος έδωσε τη δική του ταυτότητα στην ομάδα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Τσάβι Πασκουάλ.

Μπορεί να μην του «βγήκαν» κάποια πράγματα φέτος, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν εκείνος που επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μετά από δύο «στείρα» χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι είχε κρατήσει ενωμένη την ομάδα μετά την υπόθεση του πούλμαν το 2017 με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει η ομάδα την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός έκανε «break» στο «break» του Ολυμπιακού και έφτασε στο back to back πρωτάθλημα. Ο Καταλανός έχει το δικό του μερίδιο ΚΑΙ στην φετινή επιτυχία των «πρασίνων», ακόμη και αν είχε κριθεί επιβεβλημένη η αποχώρησή του τον περασμένη Δεκέμβριο.

Φυσικά όλο το ενδιαφέρον στρέφεται -πλέον- στην επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. Με όλο το ενδοαφέρον να είναι στραμμένο πάνω στον Αμερικανό προπονητή. Εκείνος είναι που θα κρίνει (είτε συνεχίσει, είτε αποχωρήσει) και την «επόμενη ημέρα» στις τάξεις των πρωταθλητών, οι οποίοι έχουν πολλά ανοικτά ζητήματα ενόψει της επόμενης σεζόν. Πάντως οι 12.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ έσπευσαν να φωνάξουν για πρώτη φορά ρυθμικά το όνομά του, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την παραμονή του στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Και κάτι τελευταίο! Χίλια μπράβο στον Μάκη Γιατρά! Και δεν αναφέρομαι μόνο στο εξαιρετικό σύνολο που παρουσίασε μέσα στο παρκέ, αλλά για την κίνησή του να ρίξει στην πρώτη πεντάδα τον νεαρό Λευτέρη Μαντζούκα και να δώσει 10 λεπτά συμμετοχής, στον άλλον νεαρό, τον Χρήστο Καφέζα. Και την ίδια ώρα να κρατάει στον πάγκο τους Ράιον Μπράουν και Οκτάβιους Έλις οι οποίοι έπαιξαν από 9 λεπτά ο καθένας! Respect!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...