Απλά, ένα βράδυ μην παραγγείλεις πίτσα...

Απλά, ένα βράδυ μην παραγγείλεις πίτσα...

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Απλά, ένα βράδυ μην παραγγείλεις πίτσα...

bet365

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τα όσα είπε για το μέλλον ενός «Αυτοδύναμου Παναθηναϊκού», ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την πιο απλή και ουσιαστικά... ανέξοδη υποχρέωση του απλού κόσμου προκειμένου να δει την αγαπημένη του ομάδα να γιγαντώνεται.

Βενεζουέλα - Αργεντινή με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε καθίσει μαζί με την παρέα σας για να σχολιάσετε τα τεκταινόμενα στην αγαπημένη σας ομάδα. Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε ζηλέψει τα μοντέλα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν ονειρευτεί οι φίλοι του Παναθηναϊκού το πολυπόθητο γήπεδο. Πόσες και πόσες φορές δεν θέλετε να δείτε την ομάδα σας να γιγαντώνεται και τα «περασμένα μεγαλεία» να σταματήσουν να είναι... ιστορίες διήγησης, αλλά να περάσουν στη σφαίρα της πραγματικότητας.

Φαντάζομαι ότι είναι ρητορικά ερωτήματα. Φυσικά και θέλουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης να περπατάνε με το κεφάλι ψηλά και να καμαρώνουν για τον σύλλογο που αγαπάνε, μοχθούν, στεναχωριούνται και χαίρονται. Όλοι θέλουν να τον βλέπουν «πρωταθλητή σε όλα τα σπορ» και παράλληλα να μεγαλουργεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια...

Ε, δεν μπορούν να δώσουν 10-15 ευρώ από το υστέρημά τους σε έναν ολόκληρο χρόνο (κάτι περισσότερο από ένα ευρώ τον μήνα!) ώστε να βοηθήσουν και εκείνοι από τη πλευρά τους και να μπουν οι βάσεις για την μεγάλη εκτόξευση; Άλλωστε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε τις εγγυήσεις στην περίπτωση που συγκεντρωθεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ από επιφανείς και μη Παναθηναϊκούς. Θα βγει μπροστά, και από τη στιγμή που όλα θα πάνε καλά και με το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό, θα πάρει στα χέρια του και την ΠΑΕ. Εκτός και αν οι φίλοι του «τριφυλλιού» θέλουν να συνεχίσουν να ζουν αυτήν την νοσηρή και γεμάτη απαξίωση κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μιλάμε για 10-15 ευρώ στον κάθε φίλο του Παναθηναϊκού. Στην τελική, μην παραγγείλετε ένα βράδυ φαγητό απ' έξω ή μην πάτε για ποτό. Κρατήστε στην άκρη τα χρήματα και κάντε το δικό σας «ποντάρισμα» στο εγχείρημα του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη. Αξίζει τον κόπο. Δεν αξίζει; Και πάλι. Το εν λόγω ποσό είναι σχετικό, αφού το κάλεσμα αφορά και τους επιφανείς φιλάθλους από τους οποίους περιμένει πολλά περισσότερα. Άλλωστε και εκείνος δεν θα (ξανα)συνεισφέρει;

Από τη πλευρά μου θα εστιάσω περισσότερο στο μπάσκετ, μιας και είναι το ρεπορτάζ με το οποίο ασχολούμαι. Ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα κάνει τα πάντα και αυτό το καλοκαίρι ώστε να δει την αγαπημένη του ομάδα να επιστρέφει σε ένα Final 4 της EuroLeague: «Τη σεζόν 2012-13 δεν πήγαμε Final 4 για ένα σουτ, παρά το γεγονός ότι δώσαμε στον Αργύρη μικρότερο μπάτζετ λόγω της κρίσης. Φέτος θα του δώσουμε το ίδιο μπάτζετ με αυτό που θα δίναμε στον Πιτίνο. Το σουτ αυτή τη φορά θα μπει και θα πάμε στο Final 4».

Ακόμα και τώρα, ακόμα και με το μειονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που τα budget φτάνουν σε αστρονομικά νούμερα, ο Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να κάνει αυτό που... πρέπει από τη δική του σκοπιά και τηρουμένων των αναλογιών να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός την είσοδο στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Δύσκολο; Ναι. Απίθανο; Όχι.

Φανταστείτε: Μέχρι και σε αυτό το καλοκαίρι όλες οι συζητήσεις μεταξύ των φιλάθλων είναι «να πάρουμε αυτόν, να πάρουμε τον άλλον, να διώξουμε εκείνον, πρόεδρε ξέρεις» και όλα όσα βλέπουμε και διαβάζουμε επί καθημερινής βάσης, είτε στα social media, είτε στην καθημερινότητά μας. Τι προτιμάτε; Του χρόνου τέτοια μέρα, αντί να κάνετε συζητήσεις για ακόμα καλύτερες μεταγραφές να λέτε «διάλυση, τετέλεσται, ποιος θα έρθει τώρα να πάρει την ΚΑΕ» και ταυτόχρονα να γίνονται εκκλήσεις για επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ούτε κρυστάλλινη μπάλα έχω μπροστά μου για να βλέπω το μέλλον και ούτε τίποτα τέτοιο. Απλά είναι τα δεδομένα που παρουσίασε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ. Αν θεωρείτε ότι αξίζει το ρίσκο να αγνοήσετε τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου και προτιμήσετε να φάτε μια ζεστή πίτσα, τότε... καλή σας όρεξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...