Ο Μπουντούρης ανέλαβε τα τμήματα υποδομής του Κρόνου Γέρακα

Gazzetta team
Ο Μπουντούρης ανέλαβε τα τμήματα υποδομής του Κρόνου Γέρακα

bet365

Ο Νίκος Μπουντούρης ανέλαβε τα αντρικά τμήματα υποδομής του Κρόνου Γέρακα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κρόνου Γέρακα:

«Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Ελένης Καπογιάννη με το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου έρχεται και η ανακοίνωση συνεργασίας του Νίκου Μπουντούρη με το αντρικό κομμάτι του Κρόνου.

Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός! Aτελείωτη δράση στο live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Ο Νίκος Μπουντούρης αγωνιζόταν στη θέση του Point Guard. Αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Έλληνα παίκτη που έχει στο παλμαρέ του Κύπελλο Κυπελλούχων, Κύπελλο Κόρατς και το τρόπαιο της EuroLeague ταυτόχρονα. Είναι πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Α1 και δεύτερος στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.

Πρώτη του ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου με τον οποίο εντυπωσίασε στους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος των εφήβων και έτσι το 1989 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ σε ηλικία 18 ετών. Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1992, το κύπελλο το 1995, αλλά και 2 Ευρωπαϊκά κύπελλα, το 1991 το κύπελλο Ευρώπης στη Γενεύη απέναντι στη Σαραγόσα και το 1994 το Κύπελλο Κόρατς στην Τεργέστη απέναντι στη Στεφανέλ. Αγωνίστηκε σε άλλους 2 τελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992 απέναντι στη Ρεάλ και το 1996 απέναντι στην Ταουγκρές. Συμμετείχε στο φάιναλ φορ της Αθήνας το 1993. Αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το 1998 έχοντας αγωνιστεί στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επόμενη ομάδα του ήταν ο Παναθηναϊκός με τον οποίο αγωνίστηκε 2 χρονιές και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1999, 2000) και την Ευρωλίγκα το 2000 ενώ αγωνίστηκε στον τελικό κυπέλλου το 2000.
Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 2002. Το 2003 αποκτήθηκε από το Μακεδονικό και το 2004 από το Μαρούσι με το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 το 2005 και αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 2006. Τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκε με την Ολυμπιάδα Πατρών και την επόμενη χρονιά επέστρεψε στο Μαρούσι.

Με την Εθνική Ελπίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων το 1992. Με την εθνική ανδρών κατέκτησε 2 φορές την 4η θέση στον κόσμο στα Μουντομπάσκετ 1994 και 1998. Στο Ευρωμπάσκετ του 1997 κατέκτησε την 4η θέση, ενώ αγωνίστηκε και στο Ευρωμπάσκετ το 2001. Είναι Πρόεδρος στον ΓΣ Βριλήσσια, συνεργάζεται με το ιδιωτικό σχολείο CGS στο οποίο είναι υπεύθυνος για το άθλημα του basketball στο ELITE ATHLETES PROGRAMME και για την NIKOS BOUDOURIS ACADEMY.Συνεργάζεται επίσης με το OLYMPIA CAMP στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και είναι υπεύθυνος για το basketball.

Ο δραστήριος προπονητής ασχολείται πολλά χρόνια με την οργάνωση συλλόγων και τα τμήματα υποδομών και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει πολύ τον ΚΡΟΝΟ ΓΕΡΑΚΑ στους συγκεκριμένους τομείς.

Δήλωση Νίκου Μπουντούρη.

'Είμαι αισιόδοξος για την συγκεκριμένη συνεργασία γιατί συμμετέχουν άνθρωποι με γνώση, ήθος και όρεξη για δουλειά. Ελπίζω οι γονείς και τα παιδιά να αγκαλιάσουν την προσπάθεια ώστε να έχουμε την πρόοδο που θέλουμε στο μέλλον.
Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά του Δήμου Παλλήνης που διαχρονικά στηρίζει τις δραστηριότητες του Συλλόγου'.

Καλή αρχή Νίκο Μπουντούρη, καλώς ήρθες στην οικογένεια του Κρόνου».

 

Τελευταία Νέα