Περικλής Δορκοφίκης: Ξανά στα… παρκέ του Δήμου Γλυφάδας

Gazzetta team
Περικλής Δορκοφίκης: Ξανά στα… παρκέ του Δήμου Γλυφάδας

bet365

Ο Περικλής Δορκοφίκης που έχει αφήσει τα μπασκετικά παρκέ και διαπρέπει στον... στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Γλυφάδας όπου είναι υπεύθυνος του αθλητικού τομέα. μιλάει στο gazzetta.gr τόσο για το μπάσκετ, όσο και για το πολιτικό του έργο.

Βρέθηκε από τα παρκέ του μπάσκετ σε εκείνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δείχνει να τα πηγαίνει εξίσου περίφημα. Μετά από -σχεδόν- δύο δεκαετίες επαγγελματικής καριέρας και καταξίωσης στον χώρο του μπάσκετ, ως αθλητής του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ (ήταν και αρχηγός της), των ιταλικών Αβελίνο και Ρετζιάνα καθώς και όλων των Εθνικών Ομάδων, ο άλλοτε διεθνής φόργουορντ Περικλής Δορκοφίκης αποφάσισε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει… ρότα.

Ο «Πέρι», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι, εξελέγη στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές ως δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη του, τη Γλυφάδα (και μάλιστα στις πρώτες θέσεις) στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και πλέον ως Αντιδήμαρχος της Πόλης αυτή την Κυριακή διεκδικεί ξανά την ψήφο των συνδημοτών του.

Στην προηγούμενη θητεία του μάλιστα, ο Γιώργος Παπανικολάου του ανέθεσε καίριες θέσεις στην δημοτική αρχή, όπως αυτή του υπεύθυνου του τομέα αθλητισμού, της υλοποίησης του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Γλυφάδας (καμπ) αλλά και εκείνη του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Τεχνικών Έργων.

Ο 38άχρονος βετεράνος αθλητής μίλησε στο gazzeta για τα νέα του καθήκοντα.

-Τελικά τι είναι πιο εύκολο και τι πιο ωραίο; Να είσαι αθλητής ή Αντιδήμαρχος;

«Ξεκινήσαμε με δύσκολη ερώτηση. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Ασχολούμαι με το σπορ από μικρή ηλικία. Μου άρεσε η καθημερινότητα του αθλητή. Ανυπομονούσα να πάω για προπόνηση, να δω τους συμπαίκτες μου, να παίξω στον αγώνα. Σίγουρα ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει πολλές απαιτήσεις που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σου, αλλά είχα μάθει να ζω έτσι και μου άρεσε. Έχω μάθει να εργάζομαι σκληρά να βάζω στόχους και να τους υλοποιώ από πολύ μικρός. Πλέον, βρίσκομαι σε διαφορετικά… παρκέ όπου αγωνίζομαι με τον ίδιο ζήλο. Είναι δύσκολη… πίστα και με πολλές ευθύνες και απαιτήσεις. Ωστόσο, μου αρέσει πολύ η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μου. Είμαι Γλυφαδιώτης τρίτης γενιάς, εδώ μεγαλώνουν τα τρία μου παιδιά, αγαπώ αυτή την πόλη και μου αρέσει που συμβάλω στο να γίνεται καλύτερη. Το αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο, είναι σχετικό. Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις και εγώ αγαπώ τόσο το μπάσκετ, όσο και την Γλυφάδα».

-Σου λείπει το μπάσκετ;

«Όπως προανέφερα, αγαπώ το μπάσκετ. Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να κρατά μια μπάλα μπάσκετ στα ανοιχτά γηπεδάκια της Γλυφάδας. Το μπάσκετ είναι συνυφασμένο με τη ζωή μου. Θεωρώ εαυτόν ευλογημένο που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα και κατάφερα μέσω αυτού να καταξιωθώ. Τα τελευταία χρόνια έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση και -για να είμαι ειλικρινής- μου λείπει το μπάσκετ. Συμμετέχω σε κάποιους φιλανθρωπικούς αγώνες με την ομάδα Παλαιμάχων του Ολυμπιακού κάτι που μου αρέσει αρκετά, καθώς πέραν από τη χαρά του παιχνιδιού προσφέρουμε στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας που το έχουν μεγάλη ανάγκη.»

-Σκέφτεσαι στο μέλλον να ασχοληθείς ξανά με το άθλημα από άλλο πόστο;

«Νομίζω πως στο μέλλον θα ασχοληθώ ξανά με το μπάσκετ, δίχως να είμαι βέβαιος ακόμη από ποιο πόστο, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαι 100% αφοσιωμένος στον Δήμο Γλυφάδας. Στην πρώτη του μου θητεία στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Ως επαγγελματίας αθλητής επί πολλά χρόνια έχω μάθει να δίνω και την ψυχή μου με ό,τι καταπιάνομαι και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

- Για ποιο λόγο επέλεξες ξανά να θέσεις υποψηφιότητα με τον Γιώργο Παπανικολάου;

«Το 2014 πίστεψα σε αυτόν τον άνθρωπο και πέντε χρόνια μετά δικαιώνομαι. Έχουμε κάνει πολλά, αλλά έχουμε και πολλά ακόμη να κάνουμε. Από εκεί και πέρα ο άλλος λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με την αγάπη μου για τη Γλυφάδα και η θέλησή μου να βοηθήσω την κοινότητα. Νομίζω πως στην πρώτη μου θητεία στάθηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης των συνδημοτών και του Δημάρχου μας καθώς έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν οι θέσεις ευθύνης που μου ανατέθηκαν, τόσο στον τομέα του αθλητισμού της πόλης, όσο και στο ρόλο του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας.

Είναι δεδομένο πως με την εμπειρία που μου παρέχει η πρώτη μου παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρώ πως θα είμαι ακόμη πιο ώριμος και πιο “διψασμένος” να προσφέρω στην πόλη μας. Γι' αυτό και ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου και υπόσχομαι πως θα είμαι εκεί για εκείνους και για την Πόλη μας».

-Ως τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου ποιες ήταν οι ενέργειες που κάνατε για να προωθήσετε τον αθλητισμό στην πόλη;

«Σε αυτό το διάστημα η Γλυφάδα αναπτύχθηκε σημαντικά στον τομέα του αθλητισμού. Ως άνθρωπος του αθλητισμού, ως άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στα γήπεδα ξέρω αντιλαμβάνομαι απόλυτα την αξία του. Είμαι της άποψης πως ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει αναπτύξει τις υποδομές της πόλης ώστε ο συμπολίτης μου, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, να μπορεί να αθληθεί δωρεάν και υπό σύγχρονες συνθήκες. Στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής έγιναν πολλά βήματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και είναι δεδομένο πως στα χρόνια που έρχονται θα γίνουν ακόμη περισσότερα».

-Προσφάτως η UNESCO σε είχε τιμήσει για την προσφορά σου στο κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει για σένα η συγκεκριμένη βράβευση;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτά. Σίγουρα αποτέλεσε τεράστια τιμή για μένα η συγκεκριμένη βράβευση. Βέβαια, το μεγαλύτερο βραβείο είναι τα χαμόγελα των συνανθρώπων μου. Ένα χαμόγελο, μια κίνηση, ισοδυναμεί με όλα τα "ευχαριστώ" του κόσμου. Το βέβαιο είναι πως θα συνεχίσω να προσπαθώ σκληρά για να συνεισφέρω σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα