Μίμης Δομάζος: Από τις αλάνες των Αμπελοκήπων στον τελικό του Γουέμπλεϊ

Gazzetta team
Μίμης Δομάζος: Από τις αλάνες των Αμπελοκήπων στον τελικό του Γουέμπλεϊ
Ο «Στρατηγός» πρωταγωνιστεί στην πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, οι «Θρύλοι των Γηπέδων».

Γεννιέται στη φούρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αρχίζει να παίζει μπάλα στις αλάνες των Αμπελοκήπων με πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και να προπονείται με την Άμυνα Αμπελοκήπων. Στα 17 του παίρνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Στην πρώτη κιόλας σεζόν του στους «πράσινους» αγωνίζεται 29 φορές με το «τριφύλλι» στο στήθος, πετυχαίνοντας 7 γκολ. Είκοσι χρόνια αργότερα στο «παλμαρέ» του βρίσκονται 10 πρωταθλήματα (9 με τον Παναθηναϊκό και 1 με την ΑΕΚ), τρία Κύπελλα, 1 Βαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων, μια δεύτερη θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (στον τελικό του 1971 κόντρα στον Άγιαξ) και το προσωνύμιο «Στρατηγός».

Ο λόγος, φυσικά, για τον Μίμη Δομάζο, το μεγαλύτερο δεκάρι που έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον πρωταγωνιστή του πρώτου επεισοδίου του οι «Θρύλοι των Γηπέδων», της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 21:00 στο COSMOTE HISTORY HD ο Μίμης Δομάζος, ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, θα κάνει ένα φλασμπάκ στη ζωή του. Θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, ιστορίες από τις 50 εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας, αλλά και το πώς είναι να ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο ως εκπαιδευτής.

Μπορεί η πρεμιέρα να βάζει πολύ ψηλά τον πήχη της νέας σειράς ντοκιμαντέρ, ωστόσο η συνέχεια, η οποία περιλαμβάνει έντεκα ακόμα ωριαία επεισόδια, ασχολείται με τις ζωές εξίσου εμβληματικών Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Τις επόμενες Παρασκευές στις 21:00 θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τα ντοκιμαντέρ για τους Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη. Μετά την πρώτη προβολή τους τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Πέρα από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, τα επεισόδια θα περιλαμβάνουν δηλώσεις ανθρώπων του αθλητισμού, πρώην συμπαικτών και ανθρώπων που έζησαν από κοντά την πορεία των «θρύλων» στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και πλάνα αρχείου με σημαντικά στιγμιότυπα από τη δράση των παλαιμάχων στα γήπεδα.

Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» τα βράδια της Παρασκευής αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινά η ποδοσφαιρική δράση του Σαββατοκύριακου.