Top 10: Οι ωραιότερες βόλτες για πικ νικ στην Αθήνα (pics)

Gazzetta team
Top 10: Οι ωραιότερες βόλτες για πικ νικ στην Αθήνα (pics)
Το Gazzetta βρίσκει τις 10 τοποθεσίες στην πόλη για να στρώσεις το καρό τραπεζομάντηλο το Πάσχα και να απολαύσεις τον ήλιο παρέα με Ούζο Πλωμαρίου. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Έχει φτάσει αυτή η εποχή του χρόνου. Η εποχή που μπορείς να βγεις βόλτα στην πόλη και να αράξεις στο γρασίδι/άμμο/πεζούλι/παγκάκι χωρίς να έχεις το παραμικρό άγχος. Ή αλλιώς έχει φτάσει το Πάσχα.

Δεν χάσαμε δευτερόλεπτο, λοιπόν, στο Gazzetta και μετά από ώριμη συζήτηση καταλήξαμε στα καλύτερα μέρη στην πόλη που ενδείκνυνται για να απολαύσει κανείς στον ήλιο το Ούζο Πλωμαρίου. Φυσικά πάντα συνοδεία των πιο ταιριαστών μεζέδων.

Κανένα κλείσιμο τραπεζιού. Κανένα πλοίο. Κανένα ταξίδι με κόκκινα αυγά για το χωριό.

Οι μέρες του πικ νικ είναι εδώ. Και όταν λέμε πικ νικ εννοούμε την απόλυτη ξάπλα στο πάτωμα μαζί με ένα ταπεράκι και ένα ποτήρι. Το καρό τραπεζομάντηλο είναι αχρείαστο προαιρετικό.

Α και μην ξεχάσεις στο τέλος του άρθρου να ψηφίσεις τον κορυφαίο προορισμό αράγματος με φίλους αλλά και να γράψεις στα σχόλια τη δική σου αγαπημένη γωνιά.

Ναι, για να σου την κλέψουμε.

10. Βοτανικός Κήπος

Με το που ακούστηκε στο γραφείο ότι ψάχνουμε μέρη για ούζο στη φύση φέτος το Πάσχα, ο Βοτανικός Κήπος έπεσε στο τραπέζι.

1860 στρέμματα στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω, σε καλούν για να σου αποδείξουν ότι το Χαϊδάρι δεν είναι όπως νόμιζες. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να το διαπιστώσεις είναι να διανύσεις 8 χλμ. από το Κέντρο της Αθήνας. Ευκολάκι.

9. Τατόι

Πικ νικ στη σκιά των ανακτόρων; Να μια εναλλακτική πρόταση για ουζάκι. Γεμίζεις το καλάθι ή την τσάντα σου και είσαι έτοιμος να απολαύσεις την εξοχή μακριά από λεωφόρους και φανάρια.

Βέβαια, δεν θα είσαι ο μόνος που το σκέφτηκες. Αν επιλέξεις να το ζήσεις σαν βασιλιάς την Κυριακή, τότε θα πετύχεις από μαμάδες με καρότσια μέχρι νέους με ποδήλατα.

8. Λίμνη Μπελέτσι

Μια πολύ δυνατή επιλογή, που σε κάνει κατευθείαν να ξεχνάς ότι μένεις σε πόλη, είναι αυτή η λίμνη στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Εδώ θα βρεις μονοπάτια για να εξερευνήσεις, αλλά και το υγρό στοιχείο για να χαλαρώσεις. Αυτό είναι το μέρος είναι ό,τι πρέπει για να απλώσεις... μαντήλι και να τσιμπήσεις με την ησυχία σου.

7. Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι το μέρος που θες να βρίσκεσαι αν έχεις ξεμείνει καλοκαίρι στην πρωτεύουσα.

Ακόμη και αν δεν έχει φτάσει η ώρα για βουτιές όμως, η ανοιξιάτικη βόλτα δίπλα στο κύμα είναι πάντα must. Ειδικά όταν συνοδεύεται από καλή παρέα, ήλιο, Ούζο Πλωμαρίου και ελαφρύ γεύμα με θαλασσινά.

Διάλεξε ένα κολπάκι και κάνε έναν βράχο το τραπέζι σου. Αν πρέπει να επιλέξεις ένα μέρος, μπορείς να πας στον Άγιο Νικόλαο, που βρίσκεται λίγο πριν την μεγάλη παραλία της Αναβύσσου. Μας ευχαριστείς μετά.

6. Φιλοπάππου

Γιατί να φύγεις από το Κέντρο όταν υπάρχει αυτό το σποτ;

Το μέρος που ενώνονται οι λόφοι των Μουσών, των Νυμφών και της Πνύκας δεν μπορεί παρά να σε κρατήσει όλη μέρα και να σε κάνει να γυρίσεις πίσω με την πρώτη ευκαιρία. Ιδανικό για περίπατο και για βόλτα με τον σκύλο σου, αν δεν έχεις βρεθεί εκεί ήδη, χάνεις. Τουλάχιστον.

5. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δεν χρειάζεται συστάσεις το σποτ που μαζεύει όλο τον κόσμο κάθε ηλικίας. Το Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού είναι το πιο hot μέρος που μπορείς να επιλέξεις για να περάσεις χαλαρά τη μέρα σου και να πάρεις (ευρωπαϊκό) αέρα.

Αν βέβαια έχεις όρεξη να απομονωθείς και να μη μιλήσεις σε άνθρωπο όσο μασουλάς το σάντουιτς που έχεις ετοιμάσει, μάλλον αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα. Εδώ θα κάνεις παρέες και θα κοινονικοποιηθείς. Φέρε κανένα ποτηράκι παραπάνω.

4. Εθνικός Κήπος

Το δυνατό χαρτί του Κέντρου που κρύβεται πίσω από το Σύνταγμα δεν χρειάζεται συστάσεις.

Από τη χαρακτηριστική είσοδο με τους φοίνικες μέχρι τις κρυψώνες μέσα στο πράσινο και το ξέφωτο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις μια γωνιά να σε καλύπτει για να απλώσεις τα πράγματα που κουβάλησες και να το ζήσεις σαν ταξιδιώτης λίγα μέτρα μακριά από το μετρό της μπλε γραμμής.

3. Καλοπούλα

Λίγο πιο ψαγμένο location από τα υπόλοιπα, η Καλοπούλα έχει όλα τα προσόντα για να σε φέρει στον Υμηττό (Παπάγου υπολόγισε) ακόμη και από την άλλη άκρη της Αθήνας.

Παγκάκια έτοιμα να υποδεχτούν εσένα και την παρέα σου, όσος ίσκιος χρειάζεται, πράσινο και ένα καφέ για ώρα ανάγκης. Στα πλας η διαδρομή, που μέχρι να φτάσεις που σου σερβίρει όλη την πόλη στο πιάτο.

2. Λυκαβηττός

Είσαι στο Κέντρο της Αθήνας και μέσα σε λίγη ώρα μπορείς να βρεθείς σε αυτό το τοπίο με τα πόδια. Γιατί να μην το κάνεις;

Παίρνεις έναν φίλο, ένα Ούζο Πλωμαρίου, 2-3 μεζέδες και οι έγνοιες έχουν εξαφανιστεί. Κάτι ξέρουν οι τουρίστες.

1.Εθνικός Δρυμός Σουνίου

Στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής, στην περιοχή που καταλήγει στο ακρωτήριο του Σουνίου, σε περιμένει μια τεράστια έκπληξη.

Αφού ξεναγηθείς στο... Χάος (το βάραθρο βάθους 55 μ. και διαμέτρου 120 μ., το οποίο πιθανότατα σχηματίστηκε λόγω της κατάρρευσης της οροφής σπηλαίου), θα κάτσεις για πικνίκ στον πευκώνα, όπου υπάρχει ειδικός χώρος με πηγή και τραπέζια.

Το ούζο το φέρνεις εσύ.