Ο Ολυμπιακός πρέπει φέτος να χτίσει στην προετοιμασία…

Ο Ολυμπιακός πρέπει φέτος να χτίσει στην προετοιμασία…

Ο Ολυμπιακός πρέπει φέτος να χτίσει στην προετοιμασία…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta ένα βασικό συμπέρασμα της φετινής σεζόν του Ολυμπιακού, ως οδηγό για την επόμενη αναφορικά με τις μεταγραφές του…

Ατλέτικο Μαδρίτης - Άρσεναλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 230+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός έσπασε…ιστορικό του ρεκόρ φέτος, παίρνοντας προπονητή από την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη!

Μία πρώτη καλή ένδειξη διάθεσης έγκαιρου σχεδιασμού ενόψει της νέας σεζόν, μετά την φετινή αποτυχία. Παρόμοια διάθεση διαφαίνεται δε και στο μεταγραφικό επίπεδο. Κι αν πράγματι δούμε και υλοποίηση του σχετικού πλάνου θα έχουμε παράλληλα δει και μία πολύ καλή βάση για τον Ολυμπιακό του 2018-19.

Κι έχει σημασία να δείξει ο σύλλογος ότι λαμβάνειν υπόψιν τα «μηνύματα» της φετινής σεζόν, έτσι ώστε του χρόνου να παρουσιάσει μία διαφορετική ομάδα. Για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε υποχρεώσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και προσπάθησε να κάνει έγκαιρα τις μεταγραφές του. Κι η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες τις έκανε αρκετά έγκαιρα ώστε να τα προλάβουν. Αλλά αν αναλύσουμε σωστά την κατάσταση, θα βγάλουμε και τα πιο σωστά συμπεράσματα.

Ας θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός ξεκινούσε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του με τις μάχες κόντρα στην Παρτίζαν 25 Ιουλίου και 2 Αυγούστου.

Ο Οτζίτζα κι ο Καρσελά το πρώτο φιλικό τους με τον Ολυμπιακό το έδωσαν 12 Ιουλίου, έχοντας μόλις πάρει μεταγραφή και παράλληλα έχοντας χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, χωρίς δε να είχαν κάνει προετοιμασία με τη Λέγκια και την Γρανάδα αντίστοιχα. Ο Εμενίκε έπαιξε το πρώτο του φιλικό με τον Ολυμπιακό στις 15 Ιουλίου κι ο Βούκοβιτς στις 19 Ιουλίου, επίσης έχοντας μόλις πάρει μεταγραφή και έχοντας χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, χωρίς δε να είχαν κάνει προετοιμασία με την Φενέρμπαχτσε και την Κόνιασπορ αντίστοιχα. Τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τη Ριέκα, ήταν για τις 16 και 22 Αυγούστου. Ο Ζιλέ κι ο Μίλιτς το πρώτο τους φιλικό με τον Ολυμπιακό το έδωσαν 9 Αυγούστου, εννοείται χωρίς να έχουν κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό…

Το να αποκτηθούν τέλη Αυγούστου ο Ένγκελς επειδή έφυγε ο Ρέτσος, ο Τζούρτζεβιτς επειδή έβλεπαν γρήγορα στον Ολυμπιακό ότι δεν τους βγαίνει ο Εμενίκε και ο Προτό γιατί φοβήθηκαν ότι δεν θα τους καλύψει ο Καπίνο, έχει λογική. Αλλά είδαμε πολύ καλά ότι παρά την καλή προσπάθεια του συλλόγου να κάνει έγκαιρα τις μεταγραφές ενόψει προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ, ναι μεν «βγήκε» σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό αυτή η προσπάθεια στις ημερομηνίες, όμως η πορεία της σεζόν έδειξε ότι δεν αρκεί τον καινούργιο παίκτη να τον έχεις για να παίξει έγκαιρα το καλοκαίρι.

Οι νέοι παίκτες πρέπει να ενσωματώνονται με την ομάδα όσο πιο έγκαιρα γίνεται ώστε να κάνουν μαζί της προετοιμασία. Γιατί η ομάδα χτίζεται στην προετοιμασία. Και φέτος κανονικά όλη την προετοιμασία με τον Ολυμπιακό την έβγαλαν μόνο ο Κούτρης κι ο Σισέ από τις μεταγραφές, αφού ο Ταχτσίδης ήταν άτυχος (η, κι απρόσεκτος στις διακοπές του…) κι έβγαλε σοβαρή θλάση με το που ξεκίνησε. Ας σκεφθούμε δε ότι ο Κούτρης κι ο Σισέ, κι από ένα σημείο και μετά κι ο Ταχτσίδης, ήταν από τους διασωθέντες της φετινής σεζόν…

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει για τη νέα σεζόν ένα πολύ βασικό βήμα για τη δημιουργία μίας πραγματικά πολύ καλής ομάδας, εάν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του σε ένα ποσοστό 80% όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα. Το ιδανικό θα ήταν στις 25 Ιουνίου, όταν θα πάει η ομάδα του για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο εξωτερικό. Το να κάνει και μία και δύο και τρεις κινήσεις μέσα στον Ιούλιο η, και τον Αύγουστο ασφαλώς και είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όμως, ο προπονητής πρέπει στην προετοιμασία να έχει την υπόλοιπη ομάδα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έτοιμη.

Να υπενθυμίσω ότι η ΑΕΚ φέτος έκανε μία τόσο καλή σεζόν με ένα τόσο χαμηλό μπάτζετ, αλλά o Χιμένεθ είχε όλες τις μεταγραφές το αργότερο στις 3-4 Ιουλίου (κι έχοντας και όλο τον κορμό της ομάδας του της προηγούμενης σεζόν) και απλά πήρε Αραούχο και Κονέ τέλη Αυγούστου. Ασφαλώς κι άλλο το επίπεδο (οικονομικά κι όχι μόνο, ανεξάρτητα ποιάς ομάδας πέτυχαν και ποιάς όχι) των μεταγραφών της ΑΕΚ κι άλλο του Ολυμπιακού, όμως καθαρά ποδοσφαιρικά το συμπέρασμα δεν αλλάζει: ο Ολυμπιακός πρέπει φέτος να δώσει στον προπονητή το ρόστερ έτοιμο σε ένα μεγάλο βαθμό για την προετοιμασία και απλά να κρατήσει κάποιες λίγες κινήσεις για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Κι επειδή ο Ολυμπιακός θα πάει να αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα του, πραγματικά τον περιμένει πολλή δουλειά. Έχει μπροστά του κάτι λιγότερο από δύο μήνες, που δεν είναι λίγος χρόνος, αλλά όταν έχεις να κάνεις τόσες πολλές μεταγραφές (και πωλήσεις) ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός.

Άρα, απολύτως λογικά οι μηχανές είναι ήδη στο φουλ στον Πειραιά…Γιατί έχει πρωτίστως σημασία τι μεταγραφές θα γίνουν, πόσο καλές θα είναι δηλαδή, αλλά έχει και μεγάλη σημασία το πότε θα γίνουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.