Ρόμα – Πόρτο 2-1

Ρόμα – Πόρτο 2-1

Gazzetta team
Ρόμα – Πόρτο 2-1

bet365

Ο 19χρονος Ιταλός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει, έβαλε τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά γκολ του και οδήγησε τους Τζαλορόσι στο 2-1 επί της Πόρτο, με τους Δράκους να βρίσκουν γκολ ελπίδας για τη ρεβάνς.

Πρόσφατα έγινε ο πρώτος Ρωμαίος, μετά τον Τότι, που πέτυχε τρία γκολ στο πρωτάθλημα στην ηλικία των 19 ετών. Και αμέσως ο Νικολό Τζανιόλο έσπευσε να συστηθεί για τα καλά και στην Ευρώπη. Ο νεαρός Ιταλός ήταν εκείνος που βρήκε δύο φορές δίχτυα και οδήγησε τους Τζαλορόσι στην επικράτηση με 2-1 επί της Πόρτο. Βέβαια το ότι βρήκαν δίχτυα και οι Δράκοι δυσκολεύει κάπως τη ζωή των Ρωμαίων ενόψει της ρεβάνς. Εκείνο που έχει σημασία όμως στην επανεκκίνηση του Champions League, ήταν σε πρώτη φάση η νίκη στο «Ολίμπικο».

Το παιχνίδι δεν ήταν αυτό θα μπορούσες να αποκαλέσεις εντυπωσιακό. Ιδιαίτερα προσεκτικές ανασταλτικά και με πολλά λάθη επιθετικά οι δύο ομάδες δεν έβγαζαν δημιουργία. Μόνο το δοκάρι του Τζέκο (37') έκανε θόρυβο στο α' μέρος, ενώ στην επανάληψη η κεφαλιά του Ντανίλο (57') έθεσε την πρώτη απειλή από τους Πορτογάλους. Και εντελώς ξαφνικά σε ένα δεκάλεπτο το ματς έγινε ροντέο.

Ο Τζέκο έστρωσε στον Τζανιόλο (70'), που την κατέβασε και πλάσαρε διαγώνια. Εξι λεπτά αργότερα, με χαμηλό σουτ ο Τζέκο έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζανιόλο βρήκε ξανά δίχτυα ολομόναχος. Ωστόσο, στο 79' ο Μανωλάς έχασε τη φάση στην στραβοκλωτσιά του Σοάρες, καθώς η μπάλα στρώθηκε περίεργα στον Αντριάν Λόπεθ, που πλάσαρε με τη μία και έδωσε ζωή στους δράκους ενόψει του επαναλληπτικού.


Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Μιράντε, Μανωλάς, Φάτσιο, Φλορέντσι, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Τζανιόλο (88' Σαντόν), Κριστάντε, Πελεγκρίνι (82' Ν'Ζονζί), Ελ Σαράουι (90' Κλάιφερτ), Τζέκο

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Πέπε, Μιλιτάο, Φερνάντο (76' Περέιρα), Σοάρες, Ντανίλο, Τέλες, Ερέρα, Μπραΐμι (68' Αντριάν Λόπεθ), Φελίπε, Οτάβιο (84' Ερνάνι).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα