Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας και συμπεριφοράς στο Χαϊδάρι

Gazzetta team
Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας και συμπεριφοράς στο Χαϊδάρι

bet365

Το πρώτο σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας και συμπεριφοράς (από τις ακαδημίες έως τους βετεράνους) διεξάγεται την Κυριακή (03/02) στις 11.00 στη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου (Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι), με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες και εισηγήσεις.

Ακούμε συχνά ότι η ψυχολογία είναι το «α και το ω» στον αθλητισμό. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό; Πώς επηρεάζει τον αθλητή, από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι και τα χρόνια που ακολουθούν την επαγγελματική καριέρα; Πώς διαμορφώνεται η συμπεριφορά ενός παιδιού και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό; Πώς επιτυγχάνεται η πνευματική προπόνηση;

Απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμα που αφορούν τομείς εξαιρετικά κρίσιμους σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, θα δοθούν την Κυριακή (02/03) στη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου σε ένα σεμινάριο που αφορά τους αθλητές κάθε επιπέδου, αλλά και τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται σε ακαδημίες.

Οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Νίκος Παπαδογιάννης και Θάνος Σαρρής θα μεταφέρουν ιστορίες και εμπειρίες από το χώρο, ο Κώστας Περγαντής, ο οποίος αποτελεί τον προσωπικό ψυχολόγο του Στέφανου Τσιτσιπά θα μιλήσει για τη δημιουργία της ομάδας για την υποστήριξη του αθλητισμού, τις συνθήκες που διευκολύνουν την ανάπτυξη και την πνευματική προπόνηση. Ο ψυχολόγος Γιάννης Ζαρώτης που μεταξύ άλλων συνεργάζεται και με τον Ολυμπιακό θα μιλήσει για την εξελεγκτική πορεία της συμπεριφοράς του αθλητή από τις ακαδημίες έως τους βετεράνους, ενώ ο προπονητής στις ακαδημίες της ΑΕΚ Στέλιος Ορφανίδης θα αναφερθεί στην παρακίνηση των νεαρών ποδοσφαιριστών στον αθλητισμό και στον ρόλο τον γονέων.

Εισηγητής και συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Παπαχαρίσης, ο οποίος είναι πρόεδρος των Παλαιμάχων Δ.Δ Χαϊδαρίου και έχει τη δική του ξεχωριστή πορεία στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ένας ξεχωριστός και συνάμα επιμορφωτικός τρόπος για να περάσετε το πρωί της Κυριακής, με ελεύθερη είσοδο!

 

Τελευταία Νέα