Αντβέρπ: Η βελγική ομάδα με το ελληνικό... background!

Αντβέρπ: Η βελγική ομάδα με το ελληνικό... background!

Δημήτρης Τομαράς
Αντβέρπ: Η βελγική ομάδα με το ελληνικό... background!

bet365

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Σαμπού Γιαταμπαρέ, ο Μποκανί που είχε κοπεί στα ιατρικά από τους Πειραιώτες και ο Ρουμάνος τεχνικός, Λάζλο Μπόλονι, που είχε θητεύσει στον ΠΑΟΚ είναι τα πλέον γνώριμα πρόσωπα της Ρόγιαλ Αντβέρπ.

Χάμαρμπι - Έλφσμποργκ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Με έτος ίδρυσης το 1880 η Αντβέρπ θεωρείται το πιο παλιό σωματείο του Βελγίου. Πέρυσι βρέθηκε μέσα στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας ενώ έχει στο παλμαρέ της πρωταθλήματα και Κύπελλα Βελγίου (σ.σ. τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα).

Είναι μία ομάδα που έχει ελληνικό background, υπό την έννοια ότι σε αυτήν ανήκουν ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού, Σαμπού Γιαταμπαρέ, όπως και ο επιθετικός Ντιεμερσί Μποκανί, που είχε κοπεί στα ιατρικά από τους Πειραιώτες. Επίσης στον πάγκο της είναι ο Ρουμάνος, Λάζλο Μπόλονι, που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και θεωρείται ένας έμπειρος και ικανός κόουτς. Στο δυναμικό της έχει πλέον και τον χαφ Ντε Σαρτ (σ.σ. πέρυσι με την Σεντ Τρούιντεν είχε 42 ματς με 6 γκολ και 6 ασίστ), για τον οποίο πλήρωσε ένα αρκετά σημαντικό ποσό για να τον αποκτήσει, τον άλλοτε πορτιέρο των Πόρτο και Γαλατά, Σινάν Μπολάτ, όπως και τον Οπαρέ (σ.σ. που είναι τραυματίας πάντως), που έχει φορέσει την φανέλα των Πόρτο και Μπεσίκτας και ήταν στους μικρούς της Ρεάλ.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: ΜΠΟΣΟΥΙΛΤΣΤΑΝΤΙΟΝ (16.144)

Όπως και η Αντβέρπ έτσι και η έδρα της έχει την... παλαιότητά της. Το συγκεκριμένο γήπεδο πρωτοάνοιξε το 1923. Είχε φτάσει να έχει μέχρι και 60.000 θέσεις χωρητικότητα αλλά μετά μειώθηκε δραστικά. Το 2017-2018 το στάδιο είχε νέα σειρά εργασιών (σ.σ. και ειδικά ως προς τις κερκίδες του), με την χωρητικότητά του να μην ξεπερνάει τις 20.000 ενώ στο μέλλον υπάρχει πλάνο να αυξηθούν ξανά οι θέσεις.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο ΜΠΟΚΑΝΙ

Ο διεθνής Αφρικανός άσος με το ερυθρόλευκο παρελθόν (σ.σ. είχε κλείσει στον Ολυμπιακό αλλά μετά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε λόγω προβλημάτων στα πόδια του) είχε μία σούπερ χρονιά πέρυσι και είναι το μεγάλο επιθετικό... όπλο της Αντβέρπ. Σε 33 αναμετρήσεις είχε 14 γκολ και 9 ασίστ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο ΜΠΟΛΟΝΙ

Ως παίκτης ο Μπόλονι είχε μία σπουδαία καριέρα με τίτλους και ατομικές διακρίσεις. Από προπονητικής πλευράς στο Βέλγιο πάντως έχει να επιδείξει τίτλους ενώ έχει δουλέψει και σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μονακό και η Σπόρτινγκ. Ο Ρουμάνος έχει θητεύσει και στον ΠΑΟΚ και έχει μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά και γενικά θεωρείται μία περίπτωση ικανού κόουτς.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Γκολκίπερ: Μπολάτ, Τέουνκενς και Ντε Βίντερ

Αμυντικοί: Γιούρκλεντ, Μπατουμπινσίκα, Αρσλάναγκιτς, Σεκ, Οπαρέ, Μπόρζες, Ματέους, Πίους και Μπούτα

Μέσοι: Χάιρεμανς, Ρεφαέλοφ, Σαμπού Γιαταμπαρέ, Ναζαρίνια, Χαρούν, Χόνγκλα, Γκαντρί, Κούπμαν και Ντε Σαρτ

Επιθετικοί: Ζε, Ροντρίγκες, Μπαμπί, Μποκανί και Μπολινζί

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα